Θέμα

Προσοχή! Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με τζιχαντιστές

Προσοχή! Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με τζιχαντιστές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Ο Ερντογάν είναι αδίστακτος, μπαμπέσης και δεν έχει κανένα δισταγμό να στείλει στην Ελλάδα τζιχαντιστές, αν δεν το έχει ήδη κάνει στα νησιά. Συνεπώς η κυβέρνηση οφείλει να λάβει πολύ σοβαρά τις προειδοποιήσεις που έρχονται από την Αίγυπτο και την Αρμενία για σχέδια του Ερντογάν να πλήξει την Ελλάδα και την Κύπρο με τζιχαντιστική τρομοκρατία.

Ηδη ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχος, όχι μόνο για την ανάμειξη της Άγκυρας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ο Ερντογάν εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την πρόσφατη, 8η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, ο Αλ Σίσι μετέφερε στους δύο συνομιλητές του το μήνυμα ότι το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας για την Αίγυπτο, ζητώντας τους να το κρατήσουν ψηλά στην διπλωματική τους ατζέντα.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων της Αρμενίας, σύμφωνα με τις οποίες στην Ινλίμπ στρατολογούνται ισλαμιστές μισθοφόροι για να μεταβούν στα σύνορα με την Ελλάδα στην Θράκη.

Τις ανησυχίες  του Αιγύπτιου προέδρου επιβεβαίωσε δημοσιογράφος από την Αρμενία σε εκπομπή του στην τηλεόραση παρουσίασε ρεπορτάζ στο οποίο υποστήριζε ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει να στρατολογεί μισθοφόρους από Συρία (όπως έκαναν και στο Αρτσάχ) με σκοπό να τους στείλει στα σύνορα με την Ελλάδα.

 

Το πρακτορείο ειδήσεων ArmNews  ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι μεταξύ των Σύρων της Ινλτίμπ υπάρχει η πληροφορία ότι είναι πιθανός ένας πόλεμος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και ότι χιλιάδες είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Ο Αρμένιος δημοσιογράφος Abraham Kasparian ανέφερε ότι διέρρευσαν συνομιλίες μεταξύ ισλαμιστών στην Ιντλίμπ για την στρατολόγηση τους από Τουρκία με τελικό στόχο τα σύνορα με την Ελλάδα στην Θράκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X