ΠΣΑΤ: Καταδικάζουμε την επίθεση του Μπόγρη

Ο Σωτήρης Γεωργίου κατήγγειλε πώς δέχθηκε επίθεση από τον Γιώργο Μπόγρη και ο ΠΣΑΤ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον δημοσιογράφο, ενώ περιμένει να δει τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ αναφέρει:

«Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ στη σημερινή του (9.2.18) συνεδρίαση, μεταξύ των άλλων, ασχολήθηκε με την πράξη βιοπραγίας, που έγινε γνωστή, του καλαθοσφαιριστή Γιώργου Μπόγρη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, εναντίον του συναδέλφου Σωτήρη Γεωργίου, την οποία και καταδικάζει απερίφραστα.

Το γεγονός μάλιστα, της ιδιότητας του αθλητή για τον δράστη της συγκεκριμένης επίθεσης, δημιουργεί επιπρόσθετα την ανάγκη να ζητήσουμε από τη διοίκηση της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, τις περαιτέρω ενέργειές της, τις οποίες και αναμένουμε.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΣΑΤ, δηλώνει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφο Σωτήρη Γεωργίου».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι χτυπήματα στο κεφάλι από τον Γιώργο Μπόγρη, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια μεταξύ τους λεκτική αντιπαράθεση ή οποιαδήποτε αφορμή, δέχθηκε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργίου σε μπαρ του Κολωνακίου σύμφωνα με όσα ο ίδιος καταγγέλλει.

Όπως υποστηρίζει, καθόταν αμέριμνος, όταν δέχθηκε την επίθεση. Ο διεθνής ψηλός των «ερυθρολεύκων» πήγε από πίσω του, του τράβηξε με δύναμη το αυτί και μόλις γύρισε, άρχισε να τον γρονθοκοπεί κυρίως στο πρόσωπο και να τον καθυβρίζει.

Άτομα που βρίσκονταν γύρω και έβλεπαν το σκηνικό μπήκαν στη μέση και κατάφεραν να γλιτώσουν τον Σωτήρη Γεωργίου από τις γροθιές του Μπόγρη, με απώτερο στόχο να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Ενόσω ο Σωτήρης Γεωργίου, αιμόφυρτος και σοκαρισμένος, περίμενε την αστυνομία για να καταγγείλει το συμβάν, ο Μπόγρης φυγαδεύτηκε από την παρέα του.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο 20 λεπτά μετά την επίθεση.

Ο Σωτήρης Γεωργίου εξήγησε πως είχαν συμβεί τα πράγματα και οι αστυνομικοί τον συμβούλευσαν να μεταβεί στο νοσοκομείο για να του περιποιηθούν τα τραύματα στο πρόσωπο και να λάβει γνωμάτευσε γιατρών.

Ο ίδιος ο Σωτήρης Γεωργίου θέλησε να δημοσιοποιήσει το γεγονός με ανάρτησή του στο facebook. Έγραψε χαρακτηριστικά:

σδσα

Η βία δεν είναι λύση

Αυτομάτως χάνεις το[…] όποιο δίκιο έχεις. Από αυτή την μεριά ο Μπόγρης είναι ο μοναδικός χαμένος της υπόθεσης και φυσικά υπεύθυνος.  Το λάθος του είναι διπλό γιατί μιλάμε για αθλητή του Ολυμπιακού που αγωνίζεται στις κορυφαίες διοργανώσεις, και με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα.Η επίθεση από ότι φαίνεται είναι καθαρά προσωπική και τίποτα παραπάνω.

Μην ξεχνάμε όμως την δύναμη ενός δημοσιογράφου που είναι μεγάλη.

Η πένα του μπορεί να επηρεάσει χιλιάδες κόσμου. Κακώς εννοείτε συμβαίνει αυτό γιατί συνεπάγεται ότι αυτός ο κόσμος χειραγωγείτε εύκολα αλλά συμβαίνει και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.

Θα πρέπει λοιπόν ο Δημοσιογράφος όπως δεν γουστάρει αυτούς που τον βρίζουν από κάτω στα σχόλια και απαντάει να έχει πάντα στο μυαλό του το γεγονός ότι χαρακτηρισμοί υποτιμητικοί και σε ένα σημείο εξευτελιστικοί μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα την καριέρα και το προφίλ ενός αθλητή.

Κοινώς για να εξηγούμαστε πιο απλά. Μπορείς να γράψεις ότι διαφωνώ με την επιλογή του Σφαιρόπουλου να πάρει τον Μπόγρη (και τον κάθε Μπόγρη) στον Ολυμπιακό. Μπορείς να γράψεις ότι δεν μου αρέσει η άμυνα που παίζει.

Δεν μου αρέσουν τα τελειώματα του κοντά στο καλάθι. Δεν μου αρέσει το σουτ του. Δεν μου αρέσουν χίλια δυο πράγματα. Ξαναλέω για τον Μπόγρη και τον κάθε Μπόγρη.

Η κριτική σου όμως θα πρέπει να είναι αμιγώς για αυτό που σε διαβάζει ο κόσμος. Μπασκετική.

Όταν αναφέρεσαι σε χαρακτηρισμούς ο πιο τεμπέλης Έλληνας παίκτης (παρεμπιπτόντως ο Μπόγρης πλήρωσε με δικά του έξοδα στο παρελθόν και έκανε ένα μήνα προπόνηση με τον Τιμ Γκλόβερ γυμναστή του Τζόρνταν και δεν νομίζω τρία σουπερ χρόνια στην Ισπανία να βγήκαν από την τεμπελιά) , όταν τον παρουσιάζεις και αναφέρεις μέσα σε κείμενο  για  σχέση που είχε ,ποιον ενδιαφέρει αλήθεια και τι σχέση έχει με το μπάσκετ[…] όταν δεν το έχεις πει μόνο ζιγκολό[… ] είναι σαν να προκαλείς το επεισόδιο.

Όσο καταδικαστέα ήταν η πράξη του Μπόγρη, άλλο τόσο καταδικαστική είναι και η οποιαδήποτε αναφορά στην προσωπική ζωή ενός αθλητή και οι ειρωνικοί χαρακτηρισμοί όταν ξέρεις τι αντίκτυπο έχει σε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Δεν νομίζω κανένας αθλητής να όρμαγε να χτυπήσει έναν άνθρωπο επειδή έγραψε δεν μου αρέσει το sky-hook του. Αλλά να εξισώνουμε την προσωπική ζωή με την αθλητική είναι άτοπο και δεν μπορεί να γίνεται δεκτό από κανένα.

Δεν μπορεί να λέμε ότι αυτός ο παίκτης είναι καλός στο pick and roll , στο αμυντικό transition, στις βολές και ξαφνικά ααα πηδ@γε και την τάδε.

Για αυτό ναι μεν η βία πρέπει να καταδικάζεται από όλους και όχι απλά για το τυπικό αλλά να έχει ουσία, αλλά και όταν γράφουμε να ξέρουμε γιατί γράφουμε και που είναι τα όρια μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ