Η Ρωσία απαγορεύει το Θάνατο του Στάλιν

Η Ρωσία απαγορεύει τη μαύρη κωμωδία «Ο Θάνατος του Στάλιν”

Το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια προβολής της σατιρικής βρετανικής ταινίας «Ο Θάνατος του Στάλιν», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Ολγκα Λιουμπίμοβα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινωνικού Συμβουλίου, Γιούρι Πολιακόφ «Ο Θάνατος του Στάλιν» δεν πρέπει να προβληθεί στην Ρωσία επειδή έχει γνωρίσματα «ιδεολογικής πάλης».

Η προβολή της ταινίας είχε προκαλέσει έντονες κριτικές, καθώς θα προβαλόταν παραμονές της 75ης επετείου της μάχης του Στάλινγκραντ και της ιστορική νίκης που σημείωσαν οι σοβιετικοί κατά των δυνάμεων του Χίτλερ. Πολλές ταινίες, εκθέσεις και θεάματα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του ρώσου υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος θεωρεί ότι είναι προσβλητικές για την ιστορική μνήμη των Ρώσων.

Η βρετανική ταινία που είναι μια «μαύρη» κωμωδία του βραβευμένου σκηνοθέτη Αρμάντο Ιανούτσι, που έχει ως θέμα τη μάχη για την εξουσία στη Σοβιετική Ένωση μετά τον θάνατο του Ιωσήφ Στάλιν το 1953. Η ταινία επρόκειτο να προβληθεί στους ρωσικούς κινηματογράφους στις 25 Ιανουαρίου, ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα της έγινε τον Σεπτέμβριο του 2017.

Δείτε το trailer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ