Διεθνή

Ρωσία – Κορονοϊός: Το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε σχεδόν κατά δύο έτη

Ρωσία – Κορονοϊός: Το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε σχεδόν κατά δύο έτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το αναμενόμενο προσδόκιμο ζωής το 2020 στη Ρωσία μειώθηκε κατά 1,84 έτη σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS επικαλούμενο στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Το 2019 το προσδόκιμο ζωής ήταν 73,34 έτη, ενώ το 2020 ο δείκτης αυτός έπεσε στα 71,5 έτη.

Η γενική θνησιμότητα του πληθυσμού τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με την έκθεση του ρωσικού υπουργείου Υγείας αυξήθηκε κατά 17,9%, φθάνοντας έως τα 14,5 άνθρωποι ανά 1000 κατοίκους, ενώ το 2019 ο δείκτης αυτός ήταν 12,3 άνθρωποι ανά 1000 κατοίκους.

Στην σχετική έκθεση του ρωσικού υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι «αυξημένη θνησιμότητα οφείλεται στην επίδραση που είχε η πανδημία του νέου κορονοϊού, η οποία υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το σύστημα υγείας την τελευταία εκατονταετία».

Νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα είχε δηλώσει ότι ένα μεγάλο μερίδιο στην αύξηση της θνησιμότητας είχαν οι θάνατοι λόγο κορονοϊού. Η θνησιμότητα στην Ρωσία τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Rostat), μειώθηκε κατά 14% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021.

Στην έκθεση του υπουργείου Υγείας επισημαίνεται ότι είναι αναγκαίο να διασφαλισθεί η σταθερή αύξηση του πληθυσμού και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής στα 78 έτη έως το 2030.

Εμβόλιο… χρήματος! Οι φτωχοί πεθαίνουν και οι φαρμακευτικές κολυμπάνε στα δισεκατομμύρια! 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X