Πολιτική

Σακελλαροπούλου από τον Έβρο: Η Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές

Σακελλαροπούλου από τον Έβρο: Η Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο, ταυτόχρονα, όμως, δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο.

«Βρίσκομαι σήμερα κοντά σε όλους εκείνους που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και εγγυώνται την ασφάλειά της. Η Ελλάδα, ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου», πρόσθεσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Μιλώντας για τα γεγονότα που έγιναν πέρσι στα σύνορα του Έβρου, με τις επιθέσεις μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, ανέφερε:

«Ελπίζω και εύχομαι γεγονότα όπως αυτά που έζησαν οι ακρίτες μας το 2020 με την εργαλειοποίηση της δυστυχίας κατατρεγμένων ανθρώπων να μην επαναληφθούν. Και η καλύτερη εγγύηση για αυτό είναι η αποφασιστικότητα, η ετοιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχουν το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας, που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών κατασκευής του φράχτη από τον διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και τον υποστράτηγο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλη Συριτούδη.

Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε επίσης στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Νέας Βύσσας όπου συνομίλησε με τους αξιωματικούς και τους στρατευμένους και μέλη της Frontex.

Μήνυμα Παναγιωτόπουλου

Σήμερα (15/5), επίσης, σαφές μήνυμα προς την τουρκική πλευρά έστειλε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Υπάρχει μια υπαρκτή απειλή και βάση του κυρίαρχου δικαιώματός μας οφείλουμε να λάβουμε μέτρα για την άμυνα τμημάτων της ελληνικής επικράτειας», τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και ανέδειξε την ξεκάθαρη θέση της Ελλάδας πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Μάλιστα, αναφερόμενος στην κριτική του Τούρκου ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ, σχετικά με τις επισκέψεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού αλλά και του ίδιου σε ακριτικά ελληνικά νησιά, ο Έλληνας ΥΠΑΜ υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί κανένας Τούρκος αξιωματούχος να υποδείξει σε Έλληνα αξιωματούχο πού θα ταξιδέψει στην Ελλάδα. Δεν δεχόμαστε αυτού του είδους τις υποδείξεις».

Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη στον Έβρο (pics)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X