Διεθνή

Σάλος: Δεκάδες καταγγελίες κατά του Πλάθιντο Ντομίνγκο για σεξουαλική παρενόχληση(pics)

Σάλος: Δεκάδες καταγγελίες κατά του Πλάθιντο Ντομίνγκο για σεξουαλική παρενόχληση(pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο τραγουδιστής της όπερας Plácido Domingo κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση αρκετών γυναικών για περιστατικά που σημειώθηκαν αρκετές  δεκαετίες πριν.

Ειδικότερα, οκτώ τραγουδίστριες και μία χορεύτρια ισχυρίζονται ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τον Ισπανό τενόρο από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, σύμφωνα με το Associated Press.

Αποτέλεσμα εικόνας για Plácido Domingo

Ενώ μόνο μία από τις γυναίκες, συμφώνησε να γίνει γνωστό το όνομά της, οι άλλες δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα ονόματά τους, καθώς εξακολουθούν να εργάζονται στον κόσμο της όπερας

Αποτέλεσμα εικόνας για Patricia Wulf

Η μέτζο-σοπράνο Patricia Wulf, 61 ετών σήμερα, ήταν η μόνη γυναίκα που έδωσε το όνομά της και επέτρεψε να φωτογραφηθεί για το Associated Press.

Όταν ρωτήθηκε για τα κίνητρά της για την καταγγελία, η Wulf είπε: «Προχωράω, γιατί ελπίζω ότι μπορεί να βοηθήσω άλλες γυναίκες να προχωρήσουν και αυτές σε καταγγελία ή να είναι αρκετά δυνατές ώστε να πουν όχι».

Η έκθεση αναφέρει ότι οι ενέργειες του Domingo ήταν « κοινό μυστικό» στον κόσμο της όπερας και ότι ο Domingo ήταν αμείλικτος.

 

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι τα περιστατικά λέγονται ότι έχουν λάβει χώρα σε διαφορετικούς χώρους, όπως γκαρνταρόμπα, δωμάτιο ξενοδοχείου, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης και σε εταιρείες όπερας όπου ο Domingo κατείχε διευθυντικές θέσεις.

36 γυναίκες από τον χώρο της όπερας, είπαν ότι έγιναν μάρτυρες της ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς του Ντομίνγκο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Plácido Domingo

Ο Domingo είναι σήμερα ο γενικός διευθυντής της Όπερας του Λος Άντζελες. Είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής και γενικός διευθυντής στην Εθνική Όπερα της Ουάσινγκτον.

Τα πρότυπα του σήμερα είναι πολύ διαφορετικά από ό,τι στο παρελθόν

Ενώ πρόσθεσε στη δήλωση του ότι: «Αναγνωρίζω ότι οι κανόνες και τα πρότυπα με τα οποία είμαστε και πρέπει να μετρήσουμε ενάντια στο σήμερα είναι πολύ διαφορετικά από ό,τι στο παρελθόν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Plácido Domingo

Είμαι ευλογημένος και προνομιούχος που είχα πάνω από 50 χρόνια σταδιοδρομία στην όπερα και θα παραμείνω στα υψηλότερα πρότυπα».

Ο Domingo, 78 ετών σήμερα, παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της όπερας,ενώ  είναι παντρεμένος με τη δεύτερη γυναίκα του, τη σοπράνο Marta Ornelas, από το 1962.

Η σύζυγος της Μπλάκτι Ντομίγκο Μάρτα

Ο Domingo επρόκειτο να εμφανιστεί στη συναυλία της επίσημης βραδιάς της Ορχήστρας της Φιλαδέλφειας στις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά ο οργανισμός δήλωσε, υπό το φως των ισχυρισμών, ότι απέσυρε την πρόσκλησή του.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στην Εύβοια

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X