Το σχέδιο της κυβέρνησης να διεμβολίσει τη Ν.Δ. με το Σκοπιανό

Να διεμβολίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω του Αντ. Σαμαρά, επιχειρεί η κυβέρνηση, καθώς χθες τόσο  ο πρωθυπουργός όσο και ο στενός του συνεργάτης Νίκος  Παππάς, υπενθύμισαν  στον πρόεδρο της ΝΔ  το ποιος ευθύνεται για την πτώση της  κυβέρνησης του Κώστα Μητσοτάκη.

Μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά  ότι «υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας ώστε να λυθεί οριστικά ένα ζήτημα που φορτώθηκε στη χώρα από το 1992. Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι τότε ως ΥΠΕΞ ο κ. Σαμαράς «προτίμησε να οικοδομήσει τη προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον«.

Πρόσθεσε ότι όμως και σήμερα «υπάρχουν πάλι κάποιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης του κ. Σαμαρά, αρκετοί εξ αυτών στη ΝΔ, που προσπαθούν, χωρίς επιχειρήματα να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές, σηκώνοντας το λάβαρο της πατριδοκαπηλίας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Μετά την επίθεση που δέχθηκε  ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς απάντησε ότι «Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας είναι τίτλος τιμής για εμένα», δήλωση που ούτε αυτή έμεινε αναπάντητη από την κυβέρνηση.

«Τίτλος τιμής ότι έριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μάλλον θέλει με αφορμή πάλι το Μακεδονικό να ρίξει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής» Νίκος Παππάς  πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση επιχειρεί να  αναζωπυρώσει τα πιο ακραία αισθήματα της οικογένειας Μητσοτάκη και ιδιαίτερα του Κυριάκου εναντίον του Αντ. Σαμαρά, τα οποία προήλθαν από τα γεγονότα του 1992 και την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη  εξαιτίας του θέματος των Σκοπίων.

Ταυτόχρονα όπως φαίνεται το Μέγαρο Μαξίμου  επιθυμεί να εκθέσει τον πρόεδρο της ΝΔ στους κεντρώους ψηφοφόρους της παράταξης του, οι οποίοι δεν θέλουν να ακούνε ούτε να βλέπουν στα μάτια τους τον Αντ. Σαμαρά, καθώς τον θεωρούν προδότη της παράταξης.

Όλα αυτά γίνονται φυσικά γιατί στην κυβέρνηση πιστεύουν, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ενώ θα επιθυμούσε μια λύση για το Σκοπιανό, σύρεται τελικά  πίσω από τις απόψεις Σαμαρά, καθώς αυτές φαίνεται ότι έχουν επικρατήσει στην ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ