Ο 48χρονος ντράμερ των Death και ιδρυτικό μέλος των Cynic, Σον Ράινερτ, άφησε την τελευταία του πνοή στις 24 Ιανουαρίου. Ο μουσικός ήταν δωρητής οργάνων, όμως σύμφωνα με τον σύζυγό του Τομ, επειδή ήταν ομοφυλόφιλος και παρά το γεγονός ότι δεν έπασχε από AIDS ή κάποιο άλλο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, δεν του επετράπη μια από τις τελευταίες του επιθυμίες, δηλαδή να δωρίσει τα όργανά του για να σωθεί η ζωή άλλων ανθρώπων.

Με ένα μακροσκελές κείμενο που ανάρτησε στο Facebook, ο Τομ καταγγέλλει το γεγονός τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση προτιμά να αφήνει τον κόσμο να πεθάνει περιμένοντας μία μεταμόσχευση, από το να δωρίσει ένα από τα όργανα του Σον».

Αποτέλεσμα εικόνας για Sean Reinert

Ο Τομ αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook:

«Ο σύζυγός μου, Σον, ήταν δωρητής οργάνων. Πίστευε πως όταν πεθάνει, θα ήταν σπουδαίο να δοθούν τα όργανά του σε κάποιον που έχει ανάγκη. Ήταν εξαιρετικά καλός ευγενής και δοτικός με όποιον τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς, κάτι που γνωρίζουν πολλοί από τους κοντινούς του φίλους.

Όταν επέστρεψα στο σπίτι τη νύχτα του θανάτου του Σον, έλαβα ένα τηλεφώνημα περίπου στη 1 το πρωί. Ήταν από έναν εργαζόμενο στο πρόγραμμα των δωρεών οργάνων του νοσοκομείου. Με ενημέρωσε πως ο Σον ήταν καταχωρημένος ως ένας εξ αυτών στη βάση δεδομένων τους και ήθελε να μου κάνει μερικές ερωτήσεις για να προχωρήσει η διαδικασία. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ την πίεση εκείνη τη στιγμή και ζήτησα να μιλήσουμε ξανά το επόμενο πρωί. Δεν υπήρχε πρόβλημα, διότι όπως μου είπαν υπάρχει ένα παράθυρο 24 ωρών κατά τις οποίες μπορούν να συλλέξουν τα όργανα.

Το επόμενο πρωί, όταν έφτασε από το Μαϊάμι η Πάτι, αδελφή του Σον, της εξήγησα την κατάσταση και συμφωνήσαμε πως εφόσον ο Σον ήθελε να δωρίσει τα όργανά του, θα έπρεπε να τιμήσουμε την επιθυμία του. Τηλεφώνησα στους αρμόδιους με σκοπό να προχωρήσουμε. Η κυρία στο τηλέφωνο ξεκίνησε με το ερωτηματολόγιο. Μετά από τις πρώτες τυπικές ερωτήσεις, ήθελε να μάθει αν ο Σον ήταν ένας σεξουαλικά ενεργός ομοφυλόφιλος άντρας. Δίχως σκέψη απάντησα “ναι” και χωρίς να χάσει λεπτό αποκρίθηκε πως “δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι…”. Έμεινα άφωνος διότι ήξερα τι θα έλεγε. Τη διέκοψα, της απάντησα και έκλεισα το τηλέφωνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Sean Reinert

Ο Σον δεν έπασχε από HIV ή κάποιο άλλο ΣΜΝ. Επειδή, όμως ήταν ομοφυλόφιλος άνδρας και ζούσε στην Αμερική του 2020, δεν του επετράπη να εκπληρώσει μια από τις τελευταίες του επιθυμίες, να δωρίσει τα όργανα του και να σώσει τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Η κυβέρνηση προτιμά να αφήσει τους ανθρώπους που περιμένουν για μόσχευμα να πεθάνουν, παρά να τους δώσει ένα απ’ τα όργανα του Sean. Ως σύζυγος του, αυτό με αηδιάζει και με εξοργίζει. – Τομ.

Υ.Γ. Γρήγορο σχόλιο για όσους από εσάς ελέγξατε ιστοσελίδες δωρητών οργάνων και πιστεύετε πως απλώς έγινε κάποιο λάθος: Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για άντρες που είχαν ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές επαφές στο διάστημα των τελευταίων 12 μηνών. Ρυθμίζονται από την FDA και ισχύουν ακόμα. Επομένως, ακόμα κι αν οι ιστοσελίδες αναφέρουν πως είναι μύθος ότι οι LGBTQ+ άνθρωποι δεν μπορούν να δωρίσουν όργανα, είναι η πραγματικότητα για τους ενεργούς σεξουαλικά άνδρες. – Τομ».

https://www.facebook.com/officialseanreinert/posts/3235664166462100

Δείτε ακόμη:

Viral: Τεράστιο φέρι παλεύει να δέσει σε λιμάνι της Σκωτίας (vid)