Σενάρια ανασχηματισμού μετά την παραίτηση Ζουράρι

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης  μπαίνει ξανά δυναμικά στο προσκήνιο μετά την παραίτηση του υφυπουργού παιδείας Κώστα  Ζουράρι καθώς «χηρεύει» η θέση του.

Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να επισπεύσει τις διαδικασίες  και ότι θα προχωρήσει κανονικά στον σχεδιασμό της αλλαγής της κυβέρνησης, στον χρόνο που θέλει αυτός. Δηλαδή,  αμέσως μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης,  στα τέλη του μήνα ή  στις αρχές Φεβρουαρίου .

Οι ίδιες πηγές λένε ότι την απόφαση για την έξοδο του Κώστα Ζουράρι από την κυβέρνηση, την πήρε ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ο οποίος πληροφορήθηκε τα όσα είπε ο βουλευτής του κόμματος του  νωρίς χθες το πρωί.

Ο απίστευτος Ζουράρις, ο Τσίπρας και ο…Ερίδματος πρωθυπουργός

Αμέσως του τηλεφώνησε και σε έντονο ύφος  του ζήτησε την παραίτηση του. Στην συνέχεια   επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό για να τον  ενημερώσει σχετικά με τα όσα είχαν γίνει .

Οι ίδιες πηγές  λένε ότι ο πρωθυπουργός του είπε ότι ήταν δικό του θέμα για το πώς θα χειριστεί τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, του εξέφρασε ωστόσο την δυσαρέσκεια του και την ενόχληση του, για  τα όσα είπε ο Κώστας Ζουράρις.

Ο υφυπουργός Παιδείας  αμέσως μετά έστειλε την   επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, μέσα στην οποία ανέφερε ότι  «Υποβάλλω την παραίτηση μου για να μην  δημιουργήσω πρόβλημα στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ