Σερσέ λα φαμ για τα κόλπα των Σκοπιανών

Μια γυναίκα βρίσκεται πίσω από την κωλυσιεργία των Σκοπιανών και την δυστοκία του Ζόραν Ζαεφ να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων ο οποίος όπως φαίνεται δεν θέλει τελικά να προχωρήσει η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές όρισε  ως επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων  της χώρας του μια  Βρετανίδα νομικό η οποία είχε διαδραματίσει και στο παρελθόν ρόλο στο Μακεδονικό αφού την   είχε ορίσει ο Γκρουέφσκι ως νομικό υπεύθυνο για την προσφυγή των Σκοπίων στο Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας για την ενδιάμεση συμφωνία στα μέσα της δεκαετίας του 90.

Η συγκεκριμένη κυρία  κρατά πολύ σκληρή στάση στις συζητήσεις,- φυσικά όχι αυθαίρετα- αλλά ακολουθώντας τις εντολές  του Σκοπιανού ΥΠΕΞ  Νικολά Ντιμιτρόφ .

Το γεγονός αυτό όπως και οι διαρροές και οι δηλώσεις που γίνονται από την πλευρά του Σκοπιανού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς ότι ομόλογος του Νίκου Κοτζιά κινείται το τελευταίο διάστημα σε διαφορετική κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επιθυμεί να βρεθεί   λύση στο ονοματολογικό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ