Παρασκήνιο

Σφαγή ανάμεσα σε υπουργό και υφυπουργό-Ζήτησε την αποπομπή από την κυβέρνηση

Σφαγή ανάμεσα σε υπουργό και υφυπουργό-Ζήτησε την αποπομπή από την κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για ποιο σχέδιο τουρισμού μιλάμε στην κυβέρνηση  όταν στο αρμόδιο υπουργείο γίνεται ο κακός χαμός μεταξύ του  υπουργού  Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργού  Μάνου  Κόνσολα, οι οποίοι  σφάζονται δημοσίως,  ενώ το Μέγαρο Μαξίμου  εμφανίζεται να παρακολουθεί εμβρόντητο τις εξελίξεις .

Με αφορμή την  ιδέα του  Χάρη Θεοχάρη να… χωρίσει τα νησιά βάσει επικινδυνότητας για  την εξάπλωση του κορονοϊού   -με αποτέλεσμα   όλη η νησιωτική Ελλάδα να είναι στα κάγκελα- ο Μάνος Κόνσολας ο οποίος εκλέγεται στα Δωδεκάνησα  επιτέθηκε  δημοσίως εναντίον του υπουργού και με έμμεσο τρόπο ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον υπουργό του.

Ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας   μιλώντας τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha χαρακτήρισε «επικίνδυνους, ανεύθυνους και ανεπαρκείς» όσους «διακινούν σενάρια περί επικινδυνότητας των νησιών μας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, όταν του επισημάνθηκε  ότι ο διαχωρισμός σε «ζώνες επικινδυνότητας» έγινε από τον… προϊστάμενό του υπουργό Τουρισμού, ο Μάνος Κόνσολας είπε  με νόημα πως «δεν συμφωνούμε κατ’ ανάγκην σε όλα σε ένα υπουργείο». Ερωτηθείς   αν ο Χάρης Θεοχάρης πρέπει να παραιτηθεί, απάντησε με νόημα: «δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν χρειάζεται υποδείξεις».

Ο Χάρης Θεοχάρης είναι σίγουρο ότι στο ανασχηματισμό όποτε και αν γίνει αυτός θα βρεθεί εκτός υπουργείου καθώς οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου του τα έχουν μαζεμένα από την φορά που παρουσίασε σε στενό κομματικό ακροατήριο το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό. Μάλιστα του είχαν πει να μην παρουσιάσει την  ιδέα του για τον χωρισμό των νησιών σε ζώνες επικινδυνότητας όμως αυτός  δεν άκουσε και έβγαλε μέχρι και διαφάνειες..

Οι σχέσεις υπουργού και υφυπουργού είναι εξ αρχής πολύ κακές καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο Μάνος Κόνσολας  είναι στην πραγματικότητα χωρίς αντικείμενο. Συνεργάτες του κατηγορούν μάλιστα τον Χάρη Θεοχάρη για αυταρχικότητα, καθώς αποφασίζει μόνος του χωρίς να συμβουλεύεται κανέναν.

Να θυμίσουμε ότι με βάση τον  σχεδιασμό Θεοχάρη η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες.

  •  «Χαμηλής επικινδυνότητας» η ηπειρωτική Ελλάδα, η Κρήτη και όσα νησιά απέχουν από την Αθήνα μέχρι δύο ώρες, είτε με πλοίο είτε μέσω πρόσβασης με αυτοκίνητο (π.χ. Εύβοια, νησιά Αργοσαρωνικού).
  • «Μεσαίας επικινδυνότητας» είναι οι προορισμοί Σαντορίνη, Κάλυμνος, Νάξος, Πάρος, Κως, Ρόδος και Σύρος.
  • «Υψηλής επικινδυνότητας» είναι όλοι οι υπόλοιποι νησιωτικοί προορισμοί είτε του Αιγαίου είτε του Ιονίου. Να σημειωθεί ότι στους υψηλής επικινδυνότητας προορισμούς περιλαμβάνεται και η Μύκονος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X