Αθλητισμός

Κίνδυνος για τον Ολυμπιακό Κ19 – Επίσημη καταγγελία της Μπάγερν στην UEFA

Κίνδυνος για τον Ολυμπιακό Κ19 – Επίσημη καταγγελία της Μπάγερν στην UEFA
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη καταγγελία στην UEFA έκανε η Μπάγερν Μονάχου μετά τα αποτρόπαια επεισόδια και το ντου που έκαναν κρανοφόροι, κουκουλοφόροι και ροπαλοφόροι χούλιγκαν στην αναμέτρηση του Youth League με τον Ολυμπιακό στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Ο βαυαρικός σύλλογος κατήγγειλε στην πειθαρχική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας όσα συνέβησαν στο παιχνίδι των δύο ομάδων, καθώς όχι μόνο διεκόπη (προσωρινά) ο αγώνας και κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα των παικτών, ενώ εκλάπη και αθλητικό υλικό, αλλά υπήρξαν και τραυματισμοί τουλάχιστον τριών οπαδών της Μπάγερν.

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, η UEFA, που προφανώς ήταν ενήμερη για το πρωτοφανές κρούσμα βίας σε αγώνα νέων, ενημέρωσε την Μπάγερν ότι ήδη έχει ανοίξει φάκελος για το εν λόγω παιχνίδι και πως περιμένει τις εκθέσεις των αρμοδίων (διαιτητή, παρατηρητή κ.α.) προκειμένου να εκδικάσει την υπόθεση.

Οπως αναφέρει το SDNA, η UEFA δεν προτίθεται να επιβάλλει ποινή στην ανδρική ομάδα των Πειραιωτών διότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στον κανονισμό. Το επικρατέστερο σενάριο αφορά ποινή της ομάδας u-19 των «ερυθρόλευκων» και της έδρας, τουτέστιν τις εγκαταστάσεις στου Ρέντη.

Ουσιαστικά οι αρμόδιοι φορείς της UEFA δεν είχαν προβλέψει τα επεισόδια σε αγώνα του Youth League και ως εκ τούτου δεν υπάρχει δεδικασμένο. Γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το μέγεθος της ποινής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X