Σφοδρή επίθεση Σαμαρικών σε Κώστα Καραμανλή για το Σκοπιανό

Σας έχουμε ενημερώσει πως στη Νέα Δημοκρατία είναι «μαλλιά κουβάρια» για το όνομα των Σκοπίων.

Θα δείτε το δημοσίευμα στη στήλη Παρασκήνιο με τον τίτλο οι υπόγειες κινήσεις και οι αντιπαραθέσεις στη ΝΔ για τα Σκόπια.

Και πριν αλέκτωρ.. ήρθε ο ιστότοπος antinews, που αποτελεί εδώ και χρόνια τη «φωνή» του Αντώνη Σαμαρά στο διαδίκτυο να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Κώστα Καραμανλή.

Σε άρθρο, με τίτλο «Εγκλωβισμένοι στο Βουκουρέστι», το antinews κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι το 2008 στο Βουκουρέστι διαπραγματευόταν μία ονομασία που θα περιελάμβανε τον όρο «Μακεδονία», και με τον τρόπο αυτό «εγκλώβισε τη χώρα με τον όρο που αποδέχτηκε για την λύση του ονοματολογικού με αποτέλεσμα οι Σκοπιανοί να το εκμεταλλεύονται και να εγείρουν συνεχώς νέες αξιώσεις».

Μητσοτάκης: Η λύση στην ονομασία της ΠΓΔΜ πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία

Αναφορικά με τις υποτιθέμενες δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή στην εφημερίδα «Ελευθερία» (τις οποίες συνεργάτες του διαψεύδουν ότι έκανε), και ειδικά την απορία «από πού βγαίνει πως εγώ είχα δεσμευθεί ότι θα υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο όνομα;», το antinews σχολιάζει:

«Ενώ δηλαδή το 2008 είχε αποδεχτεί να περιλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία, αίφνης το ξέχασε και θυμήθηκε να φορέσει κι αυτός την στολή του “Μακεδονομάχου”. Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι παρέστη στο συλλαλητήριο κι ο ανιψιός Καραμανλής συνοδευόμενος από τον πατέρα του. Μας εγκλώβισε στο Βουκουρέστι και τώρα ποιεί την νήσσαν».

Στήνεται το νέο κόμμα. Ποιος θα είναι αρχηγός και ποιος χρηματοδότης

Στη συνέχεια το δημοσίευμα επιδίδεται σε μία… αγιογραφία του Αντώνη Σαμαρά.

«Το “Όχι” που είπε τότε ο Σαμαράς κρατάει ακόμα όρθια και Ελληνική την Μακεδονία και αυτή έπρεπε να είναι η επίσημη θέση της ΝΔ», και το άρθρο καταλήγει: «Το θέμα είναι τι θα κάνει η ΝΔ. Θα συνεχίσει να κινείται στα θολά νερά του Βουκουρεστίου ή θα τολμήσει να πει το “Όχι” που είπε ο Σαμαράς; Ο λαός έχει ήδη δικαιώσει την πατριωτική πολιτική του, η ηγεσία της παράταξης γιατί δεν το κάνει;».

Και νέο «χτύπημα» στον Καραμανλή

Παράλληλα, με νέο σημερινό του ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «ο μύθος του Βουκουρεστίου κατέρρευσε» το σαμαρικό μέσο εξαπολύει μύδρους για τη στάση του Κώστα Καραμανλή στο Σκοπιανό.

Το χαρακτηριστικό του άρθρου είναι ότι προσπαθεί να μεταθέσει όλες τις ευθύνες για την εκκρεμότητα με τα Σκόπια, στους χειρισμούς του τότε Πρωθυπουργού στο Βουκουρέστι το 2008, ενώ ανοιχτά καταλήγει στο συμπέρασμα πως «πλέον είτε το θέλετε είτε όχι η μόνη «εθνική γραμμή» που διαθέτει η χώρα είναι αυτή του Σαμαρά».

Μάλιστα δεν παραλείπει να στείλει απειλητικά μηνύματα και στο σημερινό πρόεδρο της Ν.Δ., θέτοντας το δίλημμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη «ή θα πει «Όχι» όπως ο Σαμαράς το 92’ ή θα χάσει την ευκαιρία να απαλλάξει την Ελλάδα από τους απάτριδες που την καταδυναστεύουν. Η ιστορία χτυπάει την πόρτα του Κυριάκου. Θα την ανοίξει;».

Για να αποδειχθεί περίτρανα πως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αδωνις Γεωργιάδης, προσπαθούν να σύρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις θέσεις τους, πράγμα που ως τώρα το πετυχαίνουν μερικώς, εξ΄ ου και η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να υιοθετήσει ξεκάθαρη θέση για την ονομασία των Σκοπίων και να τη δηλώσει, όπως έχουν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, η ΔΗ.ΜΑΡ, ο Βασίλης Λεβέντης, το ΚΚΕ, οι ΑΝ.ΕΛ..  Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με αυτές, σημασία έχει πως έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους και δεν ψαρεύουν σε θολά νερά…

Και για να συμπληρωθεί η εικόνα θα σας υπενθυμίσουμε ότι και η Ντόρα Μπακογιάννη έχει υιοθετήσει τη σύνθετη ονομασία erga omnes, δηλαδή για κάθε χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ