Κοινωνία

Σύψας: «Σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα»! Πότε «βλέπει» δεύτερο κύμα (video)

Σύψας: «Σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα»! Πότε «βλέπει» δεύτερο κύμα (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Σύψας μετέφερε παράλληλα την εκτίμησή του για τον χρονικό ορίζοντα του δεύτερου κύματος. Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίασε ότι η εκτίμηση που διατύπωσε την Τρίτη ο Σωτήρης Τσιόδρας περί 13.685 νεκρών αν δεν είχε επιβληθεί εγκαίρως το lockdown, είναι για τον ίδιο το «μέτριο σενάριο».

«Τα σενάρια που είχαμε ήταν πολύ χειρότερα. Ξεκινήσαμε από πολύ κακές προοπτικές και τα καταφέραμε πολύ καλά. Η απάντηση σε όλους είναι οι αριθμοί», σημείωσε ο καθηγητής.

«Οι εισηγήσεις προς την Πολιτεία έπρεπε να είναι πολύ οδυνηρές», τόνισε ο κ. Σύψας, ενώ αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων είπε: «Τα σχολεία θα ανοίξουν σε περιβάλλον επιδημίας είτε τώρα είτε τον Σεπτέμβριο. Καταλαβαίνω τους φόβους αλλά είναι ιδανική εποχή τώρα να ανοίξουν τα σχολεία ώστε τον Σεπτέμβριο να είναι προετοιμασμένα τα παιδιά να τηρούν τους κανόνες. Το φυσικό περιβάλλον τον παιδιών είναι το σχολείο».

Ο Σύψας και ο τουρισμός

Ερωτηθείς για την άφιξη των τουριστών φέτος το καλοκαίρι, ο κ. Σύψας υπογράμμισε ότι «σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα. Όμως το ερώτημα είναι τι πρέπει να κάνουμε; Να μην έρθει κανείς; Αν κλείσουμε τον τουρισμό θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα δημόσιας Υγείας».

Εφιαλτική πρόβλεψη Αμερικανού επιδημιολόγου! «Την «Μεγάλη» πανδημία δεν την ζήσαμε ακόμα»

«Υπάρχει αβεβαιότητα αλλά το καλοκαίρι θα έχουμε μειωμένη μεταδοτικότητα φθάνει να τηρούμε τα μέτρα. Τον χειμώνα, Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, θα έχουμε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Υπάρχει πιθανότητα να επανέλθουν τα μέτρα», ανέφερε.

Δείτε όσα είπε ο Νίκος Σύψας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X