Θέμα

Σκάνδαλο Novartis: Γιατί φοβόταν για τη ζωή του ο Αγγελής…

Σκάνδαλο Novartis: Γιατί φοβόταν για τη ζωή του ο Αγγελής…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το σκάνδαλο Novartis παίρνει μία πολύ πιο σοβαρή τροπή ύστερα από την κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Ο μάρτυρας καταθέτει ότι φοβόταν για τη ζωή του και γι’  αυτό στις αναφορές του εμφάνιζε λιγότερα από όσα ήξερε. «Σας είχα πει σε κάποια φάση -νομίζω την πρώτη μέρα- ότι η γνώση σκοτώνει και για αυτό θα πρέπει να δείξω ότι δεν ξέρω πολλά πράγματα. Άρα, και στις αναφορές που έκανα, είναι ευνόητο ότι δεν τα βγάζω όλα τα στοιχεία που ξέρω. Αυτός είναι ένας ανθρώπινος, υποσυνείδητος φόβος.», λέει χαρακτηριστικά στην προανακριτική επιτροπή.

Αυτομάτως τίθενται δύο τουλάχιστον πολύ σοβαρά ερωτήματα.

1ον. Ποιος μπορεί να είναι αυτός ο τόσο ισχυρός ο οποίος σκότωσε δύο άτομα (Μαυρίκο και κούριερ) και μπορεί να σκοτώσει και έναν υψηλόβαθμο δικαστικό, ο οποίος θα πρέπει να έχει φρουρά. Ενας οποιοσδήποτε γιατρός που θα είχε πάρει μίζα είναι δυνατόν να έκανε δολοφονική απόπειρα κατά του Αγγελή; Θα πρέπει να διακυβεύονται πάρα πολλά και σημαντικά για να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια.

2ον. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που θα έπρεπε να γνωρίζει ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής (τα οποία αφήνει να εννοηθεί ότι γνωρίζει, αλλά δεν τα είπε ούτε στις αναφορές του), ώστε να γίνει στόχος ενός ανθρώπου εξόχως ισχυρού, ο οποίος διακινδύνευε πάρα πολλά αν έβγαιναν στο φως τα στοιχεία και αποκαλυπτόταν ο ρόλος του στο σκάνδαλο Novartis.

Είναι δύο ερωτήματα, τα οποία αν απαντηθούν, θα ρίξουν άπλετο φως σε μία τουλάχιστον πτυχή του σκανδάλου Novartis.

Αν όντως ο Παναγιώτης  Μαυρίκος ξέπλενε χρήμα για τη Novartis, τότε μήπως θα έπρεπε να ερευνηθεί από άλλο πρίσμα ο θάνατος της μητέρας και του αδερφού του, που έπεσαν με το αυτοκίνητο στο λιμάνι της Ελευσίνας και πνίγηκαν.

Διαβάστε την κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (Μάρτυς): Ακούστε. Η εμπειρία μου -είμαι τριάντα έξι χρόνια Εισαγγελέας- δείχνει ότι είναι μία βρώμικη υπόθεση. Μεταξύ μας αυτοί που χειριζόμασταν την υπόθεση, λέγαμε ότι η υπόθεση έχει έναν νεκρό που μπορεί να σχετίζεται με αυτήν την ιστορία. Δηλαδή, είναι ένας δημοσιογράφος που πήγαινε με το τζιπ του στην Αττική Οδό και πήρε φωτιά και κάηκε. Δεν θυμάμαι το όνομά του.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Μαυρίκος.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (Μάρτυς): Το όνομα αυτού εφέρετο στα έγγραφα των Αμερικάνων ως από τους υπ’ αριθμ. 1 υπόπτους για ξέπλυμα. Και, μάλιστα, σε μεγάλα χρηματικά πόσα.
Υπάρχει και μία άλλη διάσταση. Υπήρχε κι ένας άλλος που το όνομά του δεν το θυμάμαι αυτή τη στιγμή -κάπου το έχω σημειώσει- τον  οποίο είχαν ονομάσει «κούριερ» και μετέφερε τα χρήματα, που είχαν ξεπλυθεί, σε συγκεκριμένα πρόσωπα, που αυτός τα ήξερε. Και αυτός, από ό,τι συζητάγαμε μεταξύ μας, ανατινάχτηκε μαζί με την μηχανή του, τρόπο που οδηγεί στον ίδιο modus operandi της θανατώσεως, των θανάτων, αν θέλετε.
Για εμάς που είμαστε Εισαγγελείς, αυτό κρούει έναν κώδωνα κινδύνου. Σας είχα πει σε κάποια φάση -νομίζω την πρώτη μέρα- ότι η γνώση σκοτώνει και για αυτό θα πρέπει να δείξω ότι δεν ξέρω πολλά πράγματα. Άρα, και στις αναφορές που έκανα, είναι ευνόητο ότι δεν τα βγάζω όλα τα στοιχεία που ξέρω.
Αυτός είναι ένας ανθρώπινος, υποσυνείδητος φόβος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X