Πολιτική

Σκάνδαλο Novartis: Η δικαίωση της Ελένης Τουλουπάκη από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Σκάνδαλο Novartis: Η δικαίωση της Ελένης Τουλουπάκη από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Άρειος Πάγος ΑΚΟΥΕΙ;;; Η «Ομάδα Εργασίας» που συστάθηκε με την αρθμ.271/30-6-2020 απόφαση του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κυρίου Ιωάννη-Κωνσταντίνου Χαλκιά, με σκοπό να προτείνει την πορεία, που πρέπει να ακολουθήσει το Ελληνικό δημόσιο για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει υποστεί από την Novartis Hellas ΑΕΒΕ, αναζήτησε στοιχεία για την υπόθεση από διάφορες κρατικές Αρχές, ανάμεσα στις οποίες και από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, της οποίας προΐστατο η εισαγγελέας κυρία Ελένη Τουλουπάκη.

Αυτά τα στοιχεία, η Επιτροπή Εργασίας τα αξιολόγησε, τα έθεσε στη διάθεση της Ολομέλειας, η οποία και κατέληξε στη γνωστή πλέον Γνωμοδότηση, οποία μάλιστα έγινε αποδεκτή από τους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Αντιγράφω αυτολεξεί από το «δια ταύτα» της Γνωμοδότησης του ΝΣΚ για την υπόθεση Novartis:

-Με δεδομένη την ομολογημένη παράνομη συμπεριφορά, που περιγράφεται στη ΣΑΔ, η οποία συνιστά ενεργητική δωροδοκία, αλλά και σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα…

-Η άμεση αποστολή του αιτήματος στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ, για την παροχή όλων των στοιχείων της υπόθεσης που αφορούν τη δράση της «NOVARTIS HELLAS AEΒΕ» βρίσκονται στην κατοχή του υπουργείου Δικαιοσύνης ή άλλων αρχών των ΗΠΑ και αποτελούν τη βάση για την υπογραφή της Συμφωνίας Αναστολής Δίωξης.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ προκύπτουν τα εξής αυτονόητα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

Α. Η Novartis ενήργησε παράνομα στην Ελλάδα χρηματίζοντας (ενεργητική δωροδοκία). Ο χρηματισμός όμως είναι ένα μπλουζ που χορεύεται πάντα από δύο.

Β. Τα στοιχεία από τις έρευνες της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη αξιολογήθηκαν πλήρως από την ολομέλεια του ΝΣΚ, αφού περί χρηματισμού μιλούν και οι δύο πλευρές. Βεβαίως δεν ρωτήθηκε το ΝΣΚ αν χρηματίστηκαν πολιτικά πρόσωπα και θα είχε ενδιαφέρον να γινόταν αυτό.

Γ. Η Ελληνική Κυβέρνηση, μετά την αποδοχή της Γνωμοδότησης, είναι πλέον υποχρεωμένη να ζητήσει από τις ΗΠΑ όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. Η παράληψη αυτής της υποχρέωσης συνιστά απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Δ. Οι ενέργειες, τις οποίες παραγγέλλει το ΝΣΚ, σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης στις ΗΠΑ, είναι οι ίδιες ενέργειες, για τις οποίες κατηγορήθηκε η Ελένη Τουλουπάκη!!!

Ε. Και εγείρεται το μέγα ΕΡΩΤΗΜΑ: Ποιοι είναι οι σκευωροί; Είναι η Ελένη Τουλουπάκη; Είναι οι 73 Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους; Είναι οι ΗΠΑ; Είναι το FBI ;

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X