Επιλογές

Σκάνδαλο Novartis: Οι στενές σχέσεις Φρουζή με συνεργάτη του Σαμαρά

Σκάνδαλο Novartis: Οι στενές σχέσεις Φρουζή με συνεργάτη του Σαμαρά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

“Καλησπέρα αγαπητέ Δημήτρη”. Φαντάζομαι ότι κι΄ εσείς θα εκτιμάται πως όταν κάποιος προσφωνεί τον αποδέκτη του μέιλ του, με τον τρόπο που αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου, σημαίνει πως οι δύο γνωρίζονται αρκετά καλά (αν όχι πολύ καλά) και έχουν μία οικειότητα μεταξύ τους.

Ε, λοιπόν έτσι προσφωνεί ο  Κωνσταντίνος Φρουζής τον πολύ στενό συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Δημήτρη Πτωχό, όταν του στέλνει μέιλ , την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 2,59. Και καταλήγει με την προτροπή “κράτησέ με ενήμερο για τα επόμενα βήματα. Στη διάθεσή σου Κώστας”.

Δηλαδή τι ζητά. Η κυβέρνηση να κρατήσει ενήμερο τον Φρουζή για τις ενέργειές της στο θέμα του μέιλ. Αλήθεια πόσο στενή θα πρέπει να είναι η σχέση, για να έχει το θάρρος να ζητά κάτι τέτοιο από τον συνεργάτη του πρωθυπουργού;

Την αποκάλυψη του “καυτού” και αποκαλυπτικού συνάμα για τις στενές σχέσεις μέιλ, κάνει η Κυριακάτικη Kontranews η οποία τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της: “E-Mail Ντοκουμέντο- Πάρε-δώσε Φρουζή με Μαξίμου επί Σαμαρά”.

Ομως, στην Προανακριτική Ο Φρουζής φαίνεται πως έχει πάθει επιλεκτική αμνησία, Θυμάται συναντήσεις γνωριμίας με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά έχει ξεχάσει πράξεις και ενέργειες που απέφεραν εκατοντάδες εκατομμύρια στο Novartis. Μόνο η επιστροφή χρημάτων που χρωστούσε το Δημόσιο στις φαρμακευτικές εταιρείες είχε σαν αποτέλεσμα η Novartis να βάλει στα ταμεία της 140 εκατ. ευρώ, ενώ οι άλλες εταιρείες έμειναν στο περίμενε…

Και όπως θα διαπιστώσετε (το περιγράφει με ενάργεια και η εφημερίδα) ζήσαμε την εβδομάδα που πέρασε το θέατρο του παραλόγου στην Προανακριτική με τον Κωνσταντίνο Φρουζή (τον κατηγορούμενο για κακουργήματα) να επιτίθεται και να κατηγορεί τους εισαγγελείς που τον παρέπεμψαν για τα κακουργήματα και ερευνών το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis, που κόστισε στο Δημόσιο, τους ασφαλισμένους και τους φορολογούμενους πάνω από 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στην Κυριακάτικη Kontanews πολύ ενδιαφέρον είναι και το ρεπορτάζ για τους βουλευτές της ΝΔ που προωθούν την υποψηφιότητα Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Φανερώνει ότι το κυβερνητικό κόμμα είναι τριχασμένο (Σαμαράς, γυναίκα κεντροαριστερή, Παυλόπουλος ή Καραμανλής) στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Novartis

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X