Σπίρτζης: Πάμε τόσο καλά, που θα μας πουν να μην κόψουμε τις συντάξεις -Ευθείες βολές κατά του ΤΑΙΠΕΔ

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους θεσμούς στο Χίλτον ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις και την μείωση του αφορολογήτου.

Ο υπουργός μεταφορών τόνισε αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα πως «πιστεύω ότι πάει τόσο καλά η οικονομία που μπορεί να μας πουν να τα αφήσουμε».

Ευθείες βολές κατά του ΤΑΙΠΕΔ 

Ο κ. Σπίρτζης στοχοποίησε και το ΤΑΙΠΕΔ κάνοντας λόγο για για καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για την Εγνατία Οδό και το «Ελ. Βενιζέλος» εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως «εάν τον έκανε τον διαγωνισμό το υπουργείο θα είχαμε τελειώσει και θα είχαμε πετύχει τριπλάσιο τίμημα. Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν τεχνοκρατική ανεπάρκεια».

Σχετικά με την Εγνατία, ο υπουργός ανέφερε ότι ζητήθηκαν από τους θεσμούς διευκρινίσεις για τα αναλογικά διόδια και πώς θα «κουμπώνει» το κεντρικό σύστημα με τα περιφερειακά. Πρόθεση, όπως είπε, είναι να ισχύει το ίδιο σύστημα με άλλες γειτονικές χώρες και να υπάρχει δορυφορικό σύστημα για τα βαριά φορτηγά.

Ενώ, αναφορικά με το Ελληνικό, πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα μεταφερθούν από εκεί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ και οι εγκαταστάσεις της ΥΠΑ.

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε ακόμη:

Επιχείρηση… φθηνότερα διόδια! – Γιατί εξαιρείται η Αττική Οδός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ