Πολιτική

Στα «κάγκελα» οι ιδιώτες γιατροί για τη δήλωση Πέτσα για τη συνεισφορά στο ΕΣΥ

Στα «κάγκελα» οι ιδιώτες γιατροί για τη δήλωση Πέτσα για τη συνεισφορά στο ΕΣΥ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απαντώντας στην δήλωση του Στέλιου Πέτσα ότι μόλις 8 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης για να ριχτούν στη μάχη κατά του κορoνοϊού, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίτσας Νικόλαος.

Ο κ. Νίτσας μιλώντας στο GRTimes.gr, αποκαλύπτει ότι 175 ιδιώτες γιατροί όλων των ειδικοτήτων εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

“Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εμείς βαρκούλες αρμενίζουν.175 γιατροί όλων των ειδικοτήτων συμπλήρωσαν τη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την στείλαμε στις περιφέρειες.

Ένα γραμματικό λάθος ωστόσο, στην πρόταση της υπουργικής απόφασης, ένα κόμμα, εμποδίζει την σύμβαση γιατρών από όλες τις ειδικότητες. Έγινε λάθος. Αυτό απέχει μακράν από το ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον! Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε αυτά που είπε. Να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Πέτσα να σας απαντήσει”, ανέφερε ο κ. Νίτσας στο GRTimes.gr, τονίζοντας :

“Αυτή τη στιγμή όλοι οι γιατροί είναι χρήσιμοι! Όχι μόνο οι εντατικολόγοι και οι αναισθησιολόγοι”.

“Διώξαμε τους αναισθησιολόγους”

Στο ερώτημα εάν γιατροί από άλλες ειδικότητες μπορούν να είναι χρήσιμοι στις εντατικές, ο κ. Νίτσας επισήμανε:

“Λοιπόν, ήρθε η ώρα να πούμε μερικές αλήθειες! Τους αναισθησιολόγους και τους εντατικολόγους μας τους διώξαμε! Τους στείλαμε στο εξωτερικό! Δεν κάναμε τίποτα να τους κρατήσουμε. Τώρα πού να τους βρούμε; Αυτό που λέτε είναι το ιδανικό. Μακάρι να είχαμε 100 εντατικολόγους! Σε έναν πόλεμο, αν δεν έχουμε χειριστή πολυβόλου, πρέπει να πάει κάποιος άλλος.

Τέλος ο κ. Νίτσας τόνισε ότι « δεν μπορεί ο καθένας να ανταποκριθεί με την ίδια πιστότητα σε συγκεκριμένα πόστα, ωστόσο μπορεί να είναι υπό τον έλεγχο ενός εξειδικευμένου γιατρού, ενώ σίγουρα ο κάθε γιατρός μπορεί να φανεί χρήσιμος, απ’ το να πάρει μία πίεση μέχρι να βρίσκεται κοντά στον ασθενή.Είναι μαξιμαλιστικό σε καταστάσεις που ζούμε σήμερα, να λέμε πράγματα μόνο για να τα πούμε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε ειδικευμένο προσωπικό, κινούμαστε με αυτά που έχουμε!”

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X