Στα «μαχαίρια» το Κίνημα Αλλαγής για τη συμφωνία και την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ

Η συμφωνία για το Σκοπιανό και η πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ προκαλεί τριγμούς στο Κίνημα Αλλαγής, στο οποίο απ’ ό,τι φαίνεται, έχουν βγει τα μαχαίρια.

Σε τεντωμένο σχοινί είναι οι σχέσεις της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη μετά την ηχηρή διαφωνία τους.

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, αλλά με ευθείες βολές κατά της Φώφης Γεννηματά τάσσεται το Ποτάμι. Όπως υποστηρίζει, όσον αφορά τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Μακεδονικό, μετά το πολιτικό συμβούλιο «οι πέντε καλούνται να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός».

Η Φώφη Γεννηματά κινείται σε διαφορετική τροχιά από τα υπόλοιπα πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Το διχαστικό αυτό κλίμα μεταφέρθηκε την Πέμπτη και στη Βουλή στις ομιλίες τόσο της επικεφαλής του ΚΙΝ. ΑΛ.

Και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όσο και του ομολόγου της του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Το Ποτάμι θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ, την ίδια ώρα, ωστόσο, που ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Αμυράς υποστηρίζει ότι εάν βλέπει «γκρίζες ζώνες» στη συμφωνία και πως αν μείνει έτσι, θα πρέπει να καταψηφιστεί.

Το χρονικό

Η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να μην στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ παρά την αντίθετη άποψη που εξέφρασαν τόσο ο Στ. Θεοδωράκης όσο και οι Γ. Παπανδρέου, Γ. Καμίνης και Θ. Θεοχαρόπουλος, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε τη δική του άποψη ζητώντας μετριοπάθεια από το ΚΙΝΑΛ για τη συμφωνία, να μην ταυτιστούν με τους πανηγυρισμούς Τσίπρα – Καμμένου, αλλά ούτε με τις ακρότητες της ΝΔ, όπως είπε.

Πριν από λίγο, πηγές του Ποταμιού ανέφεραν για τη στάση που θα τηρήσουν στην επικείμενη συζήτηση και ψηφοφορία: «Θα ψηφίσουμε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, διότι στρέφεται συνολικά κατά της κυβέρνησης και εμείς είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση»

Σημείωναν δε ότι οι αντιθέσεις με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι τόσο ξεκάθαρες που επιβάλλουν να μην έχουν από εμάς ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή τους.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές από το Ποτάμι σχολίασαν τις διαρροές για τη χθεσινοβραδινή, άκαρπη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, η οποία είχε αντικείμενο τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό.

Όπως ανέφεραν, «στο πολιτικό συμβούλιο, πέντε από τα έξι μέλη του, υποστήριξαν την ίδια άποψη για τη συμφωνία ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε διαφορετική άποψη. Και σήμερα, καλούνται οι πέντε να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός!».

Πρόσθεταν δε πως όταν αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός νέου κινήματος, «δεν είχαμε κατά νου ότι θα επανασυστήσουμε ένα παρωχημένο μονοκρατορικό μοντέλο».

Από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά, συνεργάτες της διεμήνυαν ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δίνει μια «τελευταία ευκαιρία».

Όπως εξηγούσαν θα αναμείνουν την τοποθέτηση του πρώτου αγορητή του Ποταμιού για την πρόταση μομφής, απόψε. Αν το Ποτάμι δεν την ψηφίσει ή δηλώσει «παρών» ή αποχωρήσει, τότε «αυτό δεν θα περάσει έτσι» όπως προειδοποιούσαν. Μετά την διαρροή από το Ποτάμι πάντως ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής, φαίνεται ότι το διαζύγιο – προς το παρόν – αποφεύγεται.

Δείτε ακόμη:

Φώφη Γεννηματά: Ούτε ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ για τη συμφωνία με τα Σκόπια

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ