Στα «Τάρταρα» η τηλεθέαση της ΕΡΤ: Μάχη για να ξεπεράσει το 3%

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στα καλά χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, τα κρατικά κανάλια δυσκολεύονταν σημαντικά να κερδίσουν το τηλεοπτικό κοινό. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια όχι απλά χωλαίνουν, αλλά δυσκολεύονται να αγγίξουν αξιοπρεπή ποσοστά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αφροδίτης Γραμμέλη στο Πρώτο Θέμα, ο μέσος όρος τηλεθέασης στο κοινό 15 – 44 για ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 δε ξεπερνά το 2,5% ενώ στις περισσότερες ώρες βρίσκεται στο 1%.

Αναλυτικά, η δημοσιογράφος σημειώνει τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία:

«Ρίχνοντας μια ματιά στις τηλεθεάσεις της τελευταίας εβδομάδας μπορεί εύκολα κάποιος να διαπιστώσει στα κοινά 15 – 24 η τηλεθέαση τις περισσότερες ώρες είναι μηδενική! Τα υψηλότερα νούμερα παρατηρούνται στις ηλικίες άνω των 45 και αυτό αφορά κυρίως τα δελτία ειδήσεων αλλά και τις ενημερωτικές εκπομπές. Πρόκειται για μία από τις χειρότερες σεζόν της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με επιδόσεις οι οποίες προκαλούν εύλογα ερωτήματα για την πορεία της ΕΡΤ.

Ελαφρά αυξημένη σε σχέση με τις υπόλοιπες εκπομπές εμφανίζεται μόνο η πρωινή εκπομπή «Πρώτη είδηση» η οποία κινείται πολύ πάνω από τον μέσο όρο. Στη συνολική τηλεθέαση μάλιστα αγγίζει ένα 10% με 11% το οποίο πλέον και με βάση τα όσα καταγράφονται στο κανάλι είναι ποσοστό ρεκόρ.

Ακόμη και η «Αθλητική Κυριακή» μετά και την διακοπή της ανταγωνιστικής εκπομπής στον ΣΚΑΪ και με μονοπωλιακή πλέον θέση σημειώνει 6,3% στο σύνολο και 3,2% στο 15 – 44. Το υψηλότερο ποσοστό της 16,9% το σημείωσε την περασμένη Κυριακή στο ανδρικό κοινό άνω των 55.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ