Στάση εργασίας για να σωθεί το Mega

Κατεβάζουν ρολά αύριο σε μισή ώρα οι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας για τέσσερις ώρες, από τις 11.00 έως και τις 15.00 καθώς οι Ενώσεις Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) και Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΠΗΕΑ) αποφάσισαν με αυτό τον τρόπο να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους του MEGA. Παράλληλα στις 11.30 οι δύο ενώσεις καλούν σε μαζική διαδήλωση έξω από τα κεντρικά της Alpha Bank  ως επικεφαλής-συντονίστρια τράπεζα των πιστωτικών ιδρυμάτων τα οποία έχουν δανείσει το MEGA και έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς του καθώς οι βασικοί μέτοχοι του καναλιού δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Η ανακοίνωση 

Πρώτη διαδήλωση για τους εργαζόμενους αύριο στις 11.30 το πρωί στην Alpha Bank.
Εδώ και δύο μήνες, παρά την εξαθλίωση που βιώνουν, οι εργαζόμενοι του MEGA εξάντλησαν κάθε όριο αντοχής και ανοχής, εν αναμονή του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους μετόχους και τις τράπεζες για μια συμφωνία στο σχέδιο βιωσιμότητας (business plan) που θα επιτρέψει την επαναλειτουργία του MEGA και την εξόφληση των οφειλομένων στους εργαζόμενους. Όλο αυτό το διάστημα καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε για το τι θέλουν να κάνουν οι μέτοχοι αλλά ούτε και για τις απαιτήσεις των Τραπεζών, οι οποίες στο διάστημα αυτό έχουν εισπράξει και δεσμεύσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ από την λειτουργία του MEGA.

Καθημερινά δίνουν και παίρνουν οι φημολογίες, τη μια είμαστε κοντά στη συμφωνία, την άλλη κάποια τράπεζα βάζει εμπόδια, την επομένη έχει μπει DEADLINE από τους μετόχους, μετά ο αρμόδιος τραπεζίτης λείπει στο εξωτερικό, και στο τέλος ξαναρχίζει ο γύρος διαπραγματεύσεων των μετόχων με τους προέδρους και των τεσσάρων τραπεζών.

Όλες αυτές οι αέναες διαπραγματεύσεις σε συνδυασμό με τις φημολογίες, κάνουν τους εργαζόμενους του MEGA να πιστεύουν ότι αυτοί και οι οικογένειές τους, έχουν πέσει θύματα κοροϊδίας και σκοπιμοτήτων κατά παράβαση κάθε έννοιας ηθικής και νομιμότητας.

Ενημερώνουμε ΜΕΤΟΧΟΥΣ και ΤΡΑΠΕΖΕΣ ότι έχουν εξαντληθεί και τα τελευταία αποθέματα αντοχής και ανοχής που υπήρχαν. Η οικονομική και η ψυχολογική εξαθλίωση που τους έχουν οδηγήσει από την ανέχεια, την αβεβαιότητα και την ομηρία, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο.

Ζητάμε:

  • Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων – οφειλομένων.
  • Την άμεση αποδέσμευση των λογαριασμών από τις τράπεζες.
  • Την άμεση επαναλειτουργία του MEGA με όλους τους εργαζόμενους.
  • Την άμεση νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση, για να μην ξαναβρεθεί κανείς εργαζόμενος στην δεινή θέση που σήμερα βρίσκονται οι εργαζόμενοι του MEGA.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους, συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που κήρυξαν οι Ενώσεις μας (Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και Ε.Π.Η.Ε.Α.) την Τετάρτη 8/11 από 11:00 έως 15:00 και διαδηλώνουμε μαζικά έξω από την ALPHA BANK την Τετάρτη στις 11:30.

Να μη λείψει κανείς, οι συνάδελφοι του MEGA χρειάζονται τη συμπαράστασή μας

Τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ