Θέμα

Σταύρος Δογιάκης: Καθηγήτρια εγκληματολογίας μιλάει για εκτέλεση και χαριστική βολή

Σταύρος Δογιάκης: Καθηγήτρια εγκληματολογίας μιλάει για εκτέλεση και χαριστική βολή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο 53χρονος Σταύρος Δογιάκης, ιδιοκτήτης της πολύ γνωστής ταβέρνας «Κρητικός», στην Παλλήνη, βρέθηκε νεκρός πριν λίγα 24ωρα μέσα στο αυτοκίνητο του, ένα ασημί Smart στον Υμηττό, στη θέση Άη Γιάννης.

Η επίσημη αιτία θανάτου είναι αυτοκτονία, καθώς ο Σταύρος Δογιάκης φαίνεται πως αυτοπυροβολήθηκε δυο φορές, όπως προέκυψε από τη νεκροψία-νεκροτομή της σορού.

Πιο συγκεκριμένα, από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε πως ο Δογιάκης έστρεψε το όπλο στο στήθος και πυροβόλησε, ωστόσο η πρώτη σφαίρα πέρασε δίπλα από την καρδιά προκαλώντας ένα διαμπερές τραύμα. Μάλιστα, τονίζεται πως θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο, αλλά δεν μπορεί να προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα. Τότε ο 53χρονος, ο οποίος είχε πάρει την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του, φαίνεται πως έστρεψε το 9άρι όπλο στο κεφάλι του και να πυροβολήσει προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατο με την δεύτερη σφαίρα.

Γλυκά Νερά – Δογιάκης: Προβληματίζει την ΕΛΑΣ ότι «αυτοκτόνησε» ανάμεσα στα 2 σπίτια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου! Συνδέονται οι δύο υποθέσεις;

Η καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Παρίσι Νατάσσα Τσουκαλά, πάντως, με ανάρτησή της στα social media δίνει μια νέα διάσταση στην αυτοκτονία, αμφισβητώντας τη και παραθέτει ορισμένα στοιχεία, επικρίνοντας μάλιστα όσα ακούγονται και γράφονται στα ΜΜΕ για την αυτοχειρία του Σταύρου Δογιάκη.

Μάλιστα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο… modus operandi της χαριστικής βολής ανά τον κόσμο, στέλνοντας σαφή μηνύματα…

Αναλυτικά όσα γράφει η Νατάσσα Τσουκαλά:

«Βαρέθηκα να διαβάζω άλλα αντ’ άλλων στα ΜΜΕ για τον νεκρό ιδιοκτήτη της ταβέρνας στη Κάντζα. Οι ταπεινές μου επιστημονικές μου γνώσεις με οδηγούν στα εξής:

  1. Όποιος είναι εξοικειωμένος με όπλα, δεν αυτοκτονεί ποτέ πυροβολώντας στο κεφάλι επειδή πιθανολογεί εύλογα ότι θα αστοχήσει εξαιτίας της εκπυρσοκρότησης του όπλου. Ασφαλέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι να στρέψει το όπλο στο στόμα.
  2. Οι πιθανότητες να σημαδέψει κάποιος το κεφάλι του με ευστοχία όταν έχει ήδη τραυματιστεί βαριά στην καρδιά είναι επιεικώς ανύπαρκτες.
  3. Σφαίρα στο κεφάλι λέγεται χαριστική βολή. Η χαριστική βολή είναι χαρακτηριστικό modus operandi όλων των ανά τον κόσμο μαφιών».

Δείτε την ανάρτηση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X