Στέφανος Ξεκαλάκης το «alter ego» του Νίκου Ανδρουλάκη

O Στέφανος Ξεκαλάκης το πολιτικό «alter ego» του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ο πρώην Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που αιφνιδίασε την Φώφη Γεννηματά μιλώντας για έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας… ενώ εκείνη τον κατηγόρησε για υπονόμευση και τον «έπαυσε» από γραμματέα.

«Υπονομευτές, ποιοι; Αυτοί που έμειναν στα δύσκολα υπηρετώντας αρχές και αξίες; Αυτοί που ακόμα και η πρόεδρος έχει παραδεχθεί ότι κράτησαν την παράταξη όρθια για να μπορούμε να μιλάμε σήμερα για προοπτική; Αυτοί που παλεύουν για μια ιδέα, χωρίς ποτέ να έχουν ζητήσει να το εξαργυρώσουν με κανένα κυβερνητικό ή έμμισθο δημόσιο αξίωμα;» τόνισε τότε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Ξεκαλάκης.

Υπενθυμίζουμε ότι την Άνοιξη του 2017 ο Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος κ. Ξεκαλάκης και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ως εκφραστές μιας νεότερης γενιάς στελεχών, πρότειναν να γίνει είτε ιδρυτικό συνέδριο είτε συνέδριο ανοιχτό, με τη συμμετοχή της κοινωνικής βάσης της παράταξης…

Απότοκος αυτού του γεγονότος είναι η διαδικασία που σήμερα βρίσκεται στην τελική της ευθεία για την Κεντροαριστερά, κατά την οποία έρχονται αντιμέτωπες διαφορετικές λογικές και αντιλήψεις.

«Συγκρούονται οι λογικές και τα πρόσωπα που μας έφεραν ως εδώ και απομάκρυναν με τη στάση, τις πρακτικές και την αλαζονεία τους την συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών, με αυτούς που έμειναν να παλεύουν στα δύσκολα για μια ιδέα και επιθυμούν να δημιουργήσουν ξανά μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, ταγμένη στην υπηρεσία του λαού και της πατρίδας» γράφει σήμερα ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και το «alter ego» του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πάντα είναι εκεί στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα για την  Κεντροαριστερά, δίπλα στον ευρωβουλευτή, δεν κάνει βήμα χωρίς εκείνον, συνομήλικοι, συνοδοιπόροι, με κρητικές καταβολές και οι δύο… αλλά και μαζί από την αρχή της «κόντρας τους» με την Φώφη Γεννηματά, ο Στέφανος Ξεκαλάκης είναι εκείνος που προπορεύεται σχεδόν πάντα και οργανώνει όλες τις συγκεντρώσεις του.

Είναι πλέον το «δεξί χέρι» του Νίκου Ανδρουλάκη, ότι θέλει σε εκείνον απευθύνεται, είναι  προσηνής σε όλους…
«Είναι πρακτικός και πάντα αντικειμενικός. Θα πει την αλήθεια, είτε είναι ευχάριστη είτε δυσάρεστη», ο οποίος έχει αναλάβει την ενίσχυση του κόμματος με άξιους ανθρώπους από την αγορά και την κοινωνία λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τα «εσωτερικά»  της… Κεντροαριστεράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ