Στη Βουλή η δικογραφία για ανακριβές πόθεν έσχες του Στουρνάρα

Διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διερευνώμενη υπόθεση φέρεται να σχετίζεται με ανακριβές πόθεν έσχες του κ. Στουρνάρα κατά την περίοδο 2012 – 2013, που κατείχε το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών.

Ακόμα ένα σημαντικό ζήτημα έρχεται να απασχολήσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, τη στιγμή που στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται το σκάνδαλο Novartis, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται κι ο ίδιος.

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Δευτέρας διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για υπόθεση που αφορά στον διοικητή της ΤτΕ, ο οποίος κατηγορείται για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Η εν λόγω υπόθεση είχε έρθει στο προσκήνιο έπειτα από δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Documento.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα κατήγγειλε σε εκτενές της ρεπορτάζ τον διοικητή της ΤτΕ, για ψευδές «πόθεν έσχες» (υποβλήθηκε το 2012) σε ό,τι αφορά την εξοχική κατοικία του στη Σύρο (150 λιγότερα τετραγωνικά και αδήλωτη πισίνα 105 τ.μ. σε σχέση με το «πόθεν έσχες» του 2013).

Από την πλευρά του, ο Γ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι πρόκειται για συκοφαντίες και αθλιότητες, διότι όλα έχουν δηλωθεί με ακρίβεια και σύμφωνα με τον νόμο. Όπως σημείωσε, «οι αλλαγές στο εμβαδόν της εξοχικής κατοικίας της οικογένειάς μου στη Σύρο οφείλονται στην υπαγωγή της στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 περί αλλαγής χρήσης βοηθητικών χώρων σε κύριους χώρους. Η αλλαγή χρήσης δηλώθηκε πάραυτα και ουδεμία ανακρίβεια υπάρχει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ