Η στιγμή που εκρήγνυται η «μητέρα του Σατανά» στο μετρό του Λονδίνου (vid)

Ένα σοκαριστικό βίντεο από τη βομβιστική επίθεση που έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2017 σε συρμό που βρισκόταν στο σταθμό Parsons Green του μετρό στο Λονδίνο παρουσιάστηκε στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Το βίντεο απεικονίζει τη στιγμή της έκρηξης του αυτοσχέδιου μηχανισμού στον οποίο χρησιμοποιήθηκε η εκρηκτική ύλη TATP, γνωστή και ως «μητέρα του Σατανά». Κατά τη βομβιστική επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 30 άτομα.

Την ώρα της έκρηξης φαίνεται μία μπάλα φωτιάς να γεμίζει το διάδρομο και οι επιβάτες έντρομοι να τρέχουν για να γλιτώσουν.

Στον συρμό στον οποίο είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε μία σακούλα από σούπερ μάρκετ, βρίσκονταν συνολικά 93 άτομα, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής.

Μία γυναίκα τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από την έκρηξη, η οποία περιέγραψε λεπτομερώς στο δικαστήριο κλαίγοντας πώς ένιωσε εκείνη την ώρα.

«Τα ρούχα μου, τα γόνατά μου και το πρόσωπό μου καίγονταν», είπε η γυναίκα, η οποία μάλιστα είδε τον δράστη να αφήνει τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στη σακούλα.

Ο δράστης ήταν ο 18χρονος Ιράκι Χασάν, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο στη βόμβα είχαν τοποθετηθεί μαχαίρια, βίδες και καρφιά προκειμένου να υπάρξει «μακελειό».

Συνελήφθη 17χρονος Ιρακινός που σχεδίαζε επιθέσεις σε Γερμανία-Βρετανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ