«Στο Κόκκινο»: Τις 20 αναμένεται να φτάσουν οι απολύσεις

Εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο 105,5» πραγματοποίησαν πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Κρατώντας πανό όπου αναγραφόταν «Απολύσεις στο Κόκκινο – Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη»

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την ανάκληση των 7 -μέχρι στιγμής- απολύσεων ενώ οι ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία από τις 12 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη, έως τις 12 του Σαββάτου.

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι οι χθεσινές απολύσεις, που αυξάνουν τον αριθμό των απολυμένων στους επτά (κι ενώ η διοίκηση ενημερώνει ότι ο αριθμός θα φτάσει τους 20), είναι ξεκάθαρα εκδικητικές και παράνομες και έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τη συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων τους.

Την ίδια ώρα η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Εργαζομένων στα ΜΜΕ αποφάσισε:

Επαναβεβαιώνει τη συμφωνία της με την απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση της Αυγής και του Κόκκινου.

Θεωρεί ότι το σχέδιο οικονομικής βιωσιμότητας και ενοποίησης  της «ΑΥΓΗΣ» και του «105, 5 Στο Κόκκινο» που εκπονήθηκε και αποφασίστηκε από την Κ.Ε. και ξεκίνησε να υλοποιείται είναι ο μόνος δρόμος που εξασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας τους και όλες τις θέσεις εργασίας στην εφημερίδα και στο ραδιόφωνο.

Προτείνει την πραγματοποίηση ενός ουσιαστικού διαλόγου μέσα στο κόμμα για τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του κόμματος και την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία του με τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ