Στο Στρασβούργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Στρασβούργο θα βρίσκεται τις επόμενες ώρες όπου θα μιλήσει στη συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, «η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας στην Ευρώπη που αλλάζει και να παρουσιάσει το πρόγραμμα της για την Ελλάδα». 

  • Την Τρίτη στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) θα κάνει την ομιλία του στου ευρωβουλευτές του ΕΛΚ από 27 κράτη – μέλη, στην οποία μεταξύ άλλων αναμένεται να αναφερθεί και στο πρόγραμμα που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση στην Ελλάδα.
  • Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επισημαίνουν ότι στην ευρωπαΪκή σκακιέρα η Νέα Δημοκρατία «εμφανίζεται ηδη ως η αυριανή κυβέρνηση της Ελλάδας και έτσι αντιμετωπίζεται».
  • Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επιδιώκει ουσιαστικές συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους για τα θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει αύριο ως πρωθυπουργός».
  • Ένα από αυτά είναι το προσφυγικό, που αναμένεται παραμείνει ψηλά στην ατζέντα της Ε.Ε. τα επόμενα χρόνια και το οποίο, όπως σχολιάζουν κοινοτικές πηγές «η χώρα μας δεν έχει διαχειριστεί μέχρι σήμερα με αποτελεσματικότητα».

Ενώ αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γκίντο Ραμόντι, τον πρόεδρο του ΕυρωπαΪκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο ΕΚ, Γκι Φέρχοφσταντ, τον πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπιγιον Γιάγκλαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ