Συνέδριο ΝΔ: Συσπείρωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Συστράτευσης όλων των τάσεων και των ομάδων του κόμματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο σκοπός του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ, αλλά και να μεταδώσει το μήνυμα ενότητας. 

Η ενωτική δήλωση του Κώστα Καραμανλή στην έναρξη του συνεδρίου, η συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία αναφέρθηκε ευθέως στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη (να μην συμπεριλάβει μέλη της οικογένειας του στο υπουργικό συμβούλιο ή να τα προτείνει για πολιτειακό αξίωμα) και σημείωσε ότι κατανοεί και σέβεται το σκεπτικό και τον συμβολισμό της, η βαριά ιδεολογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ξεσήκωσε κυριολεκτικά το ακροατήριο, το οποίο χειροκροτούσε, σφύριζε, φώναζε «μπράβο» σχεδόν σε κάθε πρόταση που εκφωνούσε, έστρωσαν τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη.

Όλοι τους ζήτησαν από τα στελέχη και τα μέλη της παράταξης να «πέσουν στη μάχη». Για τη νίκη της ΝΔ αλλά και για την «ψυχή του έθνους», όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμα και το βίντεο με τους ηγέτες και τα ορόσημα στην ιστορία της δεξιάς παράταξης ήταν προσεγμένο σε τέτοια λεπτομέρεια ώστε καμία ομάδα να μην αισθανθεί ότι αδικείται. Ήταν βεβαίως μια ωραιοποιημένη εκδοχή της ιστορίας, αλλά τι άλλο θα ήταν σε ένα κομματικό συνέδριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ