Σχόλια

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έταξε τάξη και ασφάλεια και έριξε ξύλο στους νέους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έταξε τάξη και ασφάλεια και έριξε ξύλο στους νέους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα  θέματα που έχει επενδύσει επικοινωνιακά η κυβέρνηση αυτά τα δυο χρόνια – τα θέματα της ασφάλειας των πολιτών- αναδεικνύει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποτρόπαιη δολοφονία της 20χρονης μητέρας μετά από ληστεία στα Γλυκά Νερά.

Το θλιβερό γεγονός έφερε με τον πιο ηχηρό τρόπο στην επικαιρότητα το θέμα της ασφάλειας των πολιτών, το οποίο σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ξεχασμένος τομέας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου  το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το μόνο που έκανε όλο αυτό το διάστημα ήταν κινήσεις επικοινωνιακές, που στην πραγματικότητα στόχευαν μόνο τους νέους στα πανεπιστήμια και στις πλατείες και όχι την ασφάλεια των πολιτών.

«Ο κ. Μητσοτάκης έταζε τάξη και ασφάλεια. Δύο χρόνια μετά τις εκλογές το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ξύλο στη νεολαία σε πανεπιστήμια και πλατείες. Κατά τα λοιπά, η τάξη και ασφάλεια του κ. Μητσοτάκη εξαντλείται σε ανάθεση φύλαξης σε μισό αστυνομικό τμήμα τύπων σαν τον κ. Φουρθιώτη, μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μέρα μεσημέρι και συμβόλαια θανάτου δημοσιογράφων. Η  φριχτή δολοφονία στα Γλυκά Νερά υπογραμμίζει το αίσθημα ανασφάλειας που κατακλύζει τη χώρα. Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη ας σταματήσει να αναζητά ευθύνες αλλού και ας αναλάβει επιτέλους τις συνέπειες των επιλογών της» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε κοινή δήλωση τους ο τομεάρχης προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης  και ο αναπληρωτής Διονύσης Καμλαματιανός ανέφεραν ακόμα ότι « Θυμίζουμε τους χιλιάδες αστυνομικούς που υπηρετούν στις νέες υπηρεσίες (Δράση, Μαύροι Πάνθηρες, Οδός, κλπ) με στόχο την καταστολή, ενώ την ίδια στιγμή, με την υποστελέχωση των τμημάτων της ΕΛΑΣ για την καταπολέμηση του εγκλήματος και την ασφάλεια των πολιτών, δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι βάρδιες για την φύλαξη των αστυνομικών τμημάτων .

Θυμίζουμε ότι τα Γλυκά Νερά υπάγονται στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής όπου η εγκληματικότητα, οι ληστείες, οι δολοφονίες αθώων πολιτών, η δράση του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί καθημερινότητα. Υπάγονται στις περιοχές που δεκάδες αστυνομικοί από τα εγκαταλελειμμένα αστυνομικά τμήματα είχαν διατεθεί, και ίσως συνεχίζουν, για τη φύλαξη της οικίας του κ. Φουρθιώτη. Ακόμη αναμένουμε τις απαντήσεις της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Θυμίζουμε ότι λίγες ημέρες πριν, μαφιόζοι, μέρα μεσημέρι, δολοφόνησαν με καλάσνικοφ επιχειρηματία στη Ζάκυνθο, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της συζύγου του, επίσης σε ενέδρα θανάτου.

Δυστυχώς, οι δολοφονίες, οι ληστείες, οι πυροβολισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο στη χώρα με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δείχνουν ότι δεν έχουν ως προτεραιότητα να περιορίσουν τη βαριά εγκληματικότητα.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X