Τα… εσώρουχα της βασίλισσας Ελισάβετ (pics)

Η είδηση της έκδοσης βιβλίου από την προμηθεύτρια εσωρούχων του παλατιού, προκάλεσε σάλο. Η Τζουν Κέντον, για 57 χρόνια προμήθευε εσώρουχα στην βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.

Η June Kenton, που επιμελούνταν προσωπικά τις επιλογές της βασίλισσας, κυκλοφόρησε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο «Storm in a D-Cup».  Η ίδια σημείωσε πως δεν υπάρχει τίποτα στο βιβλίο που θα έπρεπε να δημιουργήσει αναστάτωση, σημειώνοντας την ίδια ώρα πως επρόκειτο για μια «απίστευτη» απόφαση να χάσει το «βασιλικό ένταλμα» η Rigby & Peller, λόγω του βιβλίου της. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν σχολιάζει αποφάσεις για εταιρείες.

Η Rigby & Peller, μια πολυτελής εταιρεία εσωρούχων που ιδρύθηκε στο Λονδίνο, και προμήθευε με εσώρουχα τη βασίλισσα Ελισάβετ έχασε το «βασιλικό ένταλμα» που κατείχε από το 1960. Το προνόμιο χάθηκε καθώς η πρώην ιδιοκτήτρια του οίκου,η 82χρονη June Kenton και σχεδιάστρια εσωρούχων αποφάσισε, λοιπόν, να γράψει και να δημοσιεύσει ένα βιβλίο σχετικό με τους γαλαζοαίματους που έχει εξυπηρετήσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, η εταιρεία ήταν βαθιά λυπημένη εξαιτίας της εν λόγω απόφασης. Η Kenton επισκεπτόταν συχνά το παλάτι του Μπάκιγχαμ ενώ παρείχε τις υπηρεσίες της σε αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Από την ίδια έχουν αγοράσει εσώρουχα, εκτός από την Βασίλισσα Ελισάβετη η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η Λαίδη Ελισάβετ …

Η June Kenton κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της το Μάρτιο του 2017 ενώ εκεί έδινε σημαντικές λεπτομέρειες για τις επισκέψεις της στα βασιλικά ανάκτορα.

June Kenton

«Είπα μόνο ότι πήγαινα εκεί, όχι ό,τι συνέβαινε. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για το τι έκανα εκεί με τη βασίλισσα ή την πριγκίπισσα Μαργαρίτα» είπε η συγγραφέας.

Σχετικά με την βασίλισσα αυτό που περιγράφει η Τζουν είναι ότι ζητά να της πάρουν μέτρα αφού πρώτα αφαιρέσει τη μπλούζα της και διαλέγει εσώρουχα ανάλογα της γκαρνταρόμπας της.

Για την πριγκίπισσα Νταϊάννα αυτό που σχολίασε στο βιβλίο της είναι ότι χρειαζόταν και επέλεγε σουτιέν με ενίσχυση, ενώ επίσης διάλεγε μαγιό και εσώρουχα για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον Χάρι αφού έκανε πρώτα την έρευνα της από τις διαφημίσεις μοντέλων.

Ενώ το οικονομικότερο σουτιέν που φορά η βασίλισσα κοστίζει 100 λίρες.

Να σημειωθεί ότι η Kenton είναι στη βιομηχανία εσωρούχων για περισσότερα από 60 χρόνια, ενώ εργάζεται για τη βασίλισσα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το βασιλικό ένταλμα παραχωρείται σε ένα άτομο κάθε φορά δίνοντας του την άδεια μεταξύ άλλων να διαφημίζει πως παρέχει τις υπηρεσίες του στο παλάτι.

Γύρω στις 800 επιχειρήσεις κατέχουν αυτή τη στιγμή εντάλματα, τα οποία αναθεωρούνται ανάλογα με το πόσο συχνά γίνεται χρήση των υπηρεσιών τους από τη βασιλική οικογένεια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ