Αποδράσεις

Τα πιο εκκεντρικά γλυπτά του κόσμου

Τα πιο εκκεντρικά γλυπτά του κόσμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λατρεύουμε τα κείμενα και τα έργα τέχνης που έχουν λάθη, που προκαλούν αλλά περιέχουν αθωότητα, ειλικρίνεια. Μερικά από τον ανά τον κόσμο γλυπτά που επικοινώνησαν το “εκκεντρικό”, το “τίμιο” σε υποψιασμένους και ανυποψίαστους θεατές τους είναι τα παρακάτω.

“Brownnosers” –  David Cerny  (Πράγα)

-Τα γλυπτά του David Cerny είναι κρίσιμα για τις πολιτικές αλληγορίες που προκαλούν. Το συγκεκριμένο γλυπτό ανήκει στην Πινακοθήκη Futura της Πράγας. Οι θεατές του μπορούν να το απολαύσουν ανεβαίνοντας μια σκάλα. Στο εσωτερικό του σώματος μπορούν να δουν βίντεο του Václav Klaus πρώην προέδρου της Τσεχίας (το διάστημα 2003 – 2013. 

Man hanging Out – David Cerny (Πράγα)

-Αν κοιτάξετε το γλυπτό από κάτω μοιάζει λες και ένας άνδρας έχει κρεμαστεί από τη ζώνη του. Όσοι κοιτάζουν προσεκτικά ανακαλύπτουν πως πρόκειται για έναν άνδρα που κρέμεται από το χέρι του.

O Άγιος Wenceslaus – David Cerny 

“Vigelandsparken” –  Gustave Vigeland (Όσλο)

-Το Vigeland είναι το πιο διάσημο πάρκο στο Όσλο. Είναι επίσης γνωστό ως το πάρκο της γλυπτικής. Φιλοξένει γλυπτά του Gustave Vinelnd. Απεικονίζουν γεγονότα και συναισθηματικές καταστάσεις της ζωής των ανθρώπων (θυμός, χαρά, αγάπη, πάθος). Τα αγάλματα είναι χωρίς ρούχα.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X