Τα Σκόπια άρχισαν το blame game

Πολύ κρίσιμη σύσκεψη στα Σκόπια

Η κυβέρνηση των Σκοπίων διαψεύδει ότι  υπάρχουν διαφορετικές απόψεις  και διαφωνίες στο εσωτερικότης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι τόνισε  πως η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ενωμένη ασχολείται με την επίλυση των διαφορών.

«Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ και όλα τα μέλη της κυβέρνησης είναι σταθερά προσηλωμένοι και ασχολούνται με την ίδια, ενιαία γραμμή, για την επίλυση των διαφορών και την ενίσχυση της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας των πολιτών της χώρας» , αναφέρει ο Μποσνιακόβσκι.

Η κυβέρνηση και όλα τα μέλη της ενεργούν από κοινού για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου της Δημοκρατίας, την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και μέσα από τη διαδικασία αυτή την εξασφάλιση μιας καλύτερης ζωής για όλους τους πολίτες της χώρας,» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην Αθήνα πάντως το τηλέφωνο δεν έχει χτυπήσει παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός εξωτερικών ηλπιζαν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είχαν κάποια νέα.

Το γεγονός ωστόσο ότι περνάει ο χρόνος χωρίς νέα από την άλλη πλευρά έχει θορυβήσει την Αθήνα, η οποία  φοβάται ότι οι Σκοπιανοί παίζουν με τις καθυστερήσεις.  Όπως λένε διπλωματικοί κύκλοι, δεν αποκλείεται  να θέλουν  να ρίξουν  τις ευθύνες σε ένα ενδεχόμενο  ναυάγιο  στην Αθήνα στην περίπτωση που το Μέγαρο Μαξίμου αντιδράσει σε μια  αντιπρόταση του Ζόραν Ζάεφ.

Δηλαδή άρχισε το blame game…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ