Θέμα

Τελεσίγραφο λοιμωξιολόγων σε Μητσοτάκη: Αν ανοίξετε τα σχολεία παραιτούμαστε

Τελεσίγραφο λοιμωξιολόγων σε Μητσοτάκη: Αν ανοίξετε τα σχολεία παραιτούμαστε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς περιστροφές προειδοποιούν ότι τυχόν απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων είναι καταστροφική και όπως λέει ένα μέλος της επιτροπής «Είναι κόκκινη γραμμή ». Επίσης, τα μέλη της επιτροπής δηλώνουν πως θα παραιτηθούν.

Το χειρότερο δε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησης είναι «πως θα εξηγήσουν δημοσίως τους λόγους» της παραίτησης. Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρουν για τα σχολεία ότι «λόγω και της διεθνούς εμπειρίας, στην επιστημονική κοινότητα η επαναλειτουργία των σχολείων θεωρείται καταστροφική.»

Οι συντάκτες της επιστολής που πήραν την πρωτοβουλία για τη συγγραφή της, τη διακινούν στα υπόλοιπα μέλη με το επιχείρημα ότι «ζητάμε από τους πολίτες να αναλάβουν την ατομική ευθύνη, πρέπει να αναλάβουμε κι εμείς τη δική μας». Αν την υπογράψει και ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος φέρεται αυτή τη στιγμή να αμφιταλαντεύεται, η επιστολή θα φέρει τις υπογραφές της πλειοψηφίας των μελών.

  • «Δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλες πολιτικές πιέσεις και άλλα ραπίσματα», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή. «Θυσιάσαμε το επιστημονικό μας κύρος προσπαθώντας να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της απειλητικής πανδημίας, αλλά όλα τα πράγματα έχουν ένα όριο».

Επισημαίνεται ότι η χτεσινή απόφαση για το άνοιγμα, αποφασίστηκε με μικρή πλειοψηφία και μάλιστα με την παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη η οποία έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια, ειδικά μετά τις δηλώσεις του πριν από μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με τις οποίες όσες περισσότερες ΜΕΘ τόσο και περισσότεροι θάνατοι.

Άγριο παρασκήνιο! Τα τρία «ηχηρά» όχι των λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση για το lockdown!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X