Διεθνή

Τελεσίγραφο στρατάρχη Χαφτάρ: «Σηκώστε τα χέρια και παραδοθείτε»

Τελεσίγραφο στρατάρχη Χαφτάρ: «Σηκώστε τα χέρια και παραδοθείτε»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής των δυνάμεων του LNA στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ έκανε μια έκκληση σωτηρίας – σε μορφή τελεσίγραφου – σε όλους τους Σύριους μισθοφόρους που εξαπατήθηκαν από την Τουρκία για να ενταχθούν στη μάχη της Τρίπολης και να σώσουν την ζωή τους τώρα, όσο είναι ακόμα καιρός.

“Ρίξτε τα όπλα σας και παραδοθείτε σώζοντας τον εαυτό σας και θα κανονίσουμε την ασφαλή επιστροφή σας στη Συρία”, δήλωσε ο ίδιος μετά τις πληροφορίες ότι η Τουρκία δεν πληρώνει τους μισθούς.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε επίσης ότι μαχητικά αεροσκάφη του έπληξαν μια αποθήκη όπλων και πυρομαχικών στην περιοχή Abugrein ανατολικά της παραλιακής πόλης Misrata.

“Τούρκοι αξιωματικοί σκοτώθηκαν κατά την επίθεση”, δήλωσε ένας αξιωματούχος του LNA με την προϋπόθεση της ανωνυμίας και χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό των θυμάτων.

Ο εκπρόσωπος του LNA, Ahmed al-Mismari, εν τω μεταξύ, αποκάλυψε ότι το μεταφορικό αεροσκάφος των δυνάμεων του που δέχτηκε επίθεση την Κυριακή από τουρκικά drone, μετέφερε ιατρικά εφόδια σε ένα νοσοκομείο που δημιουργήθηκε για να καταπολεμήσει την επιδημία κορονοϊού στην πόλη Tarhuna.

“Τα εγκλήματα των πολιτοφυλακών της Τρίπολης είναι αδιανόητα”, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη της Βεγγάζης.

Ο Μισμάρι δήλωσε ότι οι δυνάμεις του σέβονται την κατάπαυση του πυρός και είναι αποφασισμένες να τερματίσουν την “τουρκική εισβολή” στην Λιβύη και να εξαλείψουν τις τρομοκρατικές πολιτοφυλακές που είναι πιστοί στο GNA.

Αποκάλυψε ότι οι πολιτοφυλακές είναι “απόλυτα εξαρτημένες” από τα τουρκικά αεροσκάφη, ενώ υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις του LNA βρίσκονται στα περίχωρα του κέντρου της Τρίπολης. Το LNA ανακοίνωσε επίσης ότι σκοτώθηκαν 41 μέλη του GNA σε μάχες νότια της Τρίπολης.

Ο στρατηγός Fawzi Al-Mansouri, διοικητής της επιχειρησιακής διοίκησης επιβεβαίωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Χαφτάρ αναχαίτισαν μια επίθεση των πολιτοφυλακών του Σάρατζ υποστηριζόμενων από Σύρους μισθοφόρους πιστούς στην Άγκυρα και από Τούρκους αξιωματικούς στον άξονα του Ain Zara.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων Al-Mesmari, οι στρατιωτικές μονάδες κατόρθωσαν να καταστρέψουν 3 οχήματα και να εξουδετερώσουν περισσότερους από 15 τρομοκράτες, κυρίως της οργάνωσης του Abdul Hakim Al-Zain, ηγέτη μιας από τις ομάδες του «Επαναστατικού Τάγματος της Τρίπολης», που υποστηρίζει την κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης στις αντιπαραθέσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Χαφτάρ.

Σύροι αντάρτες και Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν περιέλθει σε δεινή θέση και πολύ σύντομα μπορεί να τους δούμε να συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι στα χέρια των δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ και να επιδεικνύονται ως τρόπαια του στην τηλεόραση.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1247464718299774979

 

https://twitter.com/LNA2019M/status/1247462184910716929

https://twitter.com/LNA2019M/status/1247428899128180737

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X