Κοινωνία

Τέλος οι διαφημίσεις Moller’s με δικαστική απόφαση

Τέλος οι διαφημίσεις Moller’s με δικαστική απόφαση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την απαγόρευση προβολής δύο διαφημίσεων Moller’s αφού κρίθηκαν παραπλανητικές αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από αγωγή της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ

Αφορά τη διαφήμιση για τα ζελεδάκια Moller’s όπου οποία πρωταγωνιστεί ένας μικρός μαθητής και τη διαφήμιση για το μουρουνέλαιο Moller’s που εκτυλίσσεται σε ιστιοφόρο και πρωταγωνιστεί μία κοπέλα.

Σύμφωνα με το δικαστήριο σε καμία διαφήμιση Moller’s δεν αναφέρεται η συνιστώμενη ημερήσια δόση κατανάλωσης και η κατανάλωση γίνεται χωρίς περιορισμό.

Μάλιστα, για τα ζελεδάκια που απευθύνονται σε παιδιά, η κατανάλωση διαφημίζεται χωρίς να επιβλέπει κάποιος ενήλικας.

Επίσης για τη διαφήμιση με τα ζελεδάκια παραβίασης εντοπίζεται επίσης στο ότι δεν υπάρχει αναφορά στο ότι:

πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τα παιδιά,

αποδίδονται στα ζελεδάκια ιδιότητες πρόληψης ανθρώπινης νόσου και μείωσης του κινδύνου εκδήλωσης ασθένειας,

γίνεται μνεία γενικών ευεργετικών αποτελεσμάτων για την υγεία, ενώ οι ισχυρισμοί αυτοί που περιλαμβάνονται στη διαφήμιση δεν είναι μεταξύ των επιτρεπόμενων εγκεκριμένων ισχυρισμών υγείας.

«Με το περιεχόμενο αυτό η διαφήμιση δεν είναι σύμφωνη με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Με τις εσφαλμένες πληροφορίες και την παράλειψη ουσιωδών πληροφοριών στις διαφημίσεις αυτές ο μέσος καταναλωτής παραπλανάται ως προς τα κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος και τα οφέλη του στην υγεία» αναφέρει η ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ.

Ακόμη το δικαστήριο έκρινε ότι οι διαφημίσεις παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου περί προστασίας του Καταναλωτή και είναι αντίθετες με τον Ελληνικό Κώδικα Διαφήμισης και τις απαιτήσεις επαγγελματικής ευσυνειδησίας που αυτός επιβάλει.

Ως εκ τούτου απαγορεύεται η προβολή των δύο διαφημίσεων διαφορετικά θα μπορούσε να επιβληθεί χρηματική ποινή.

Τέλος το δικαστήριο επέβαλε χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που προκλήθηκε από την αντικαταναλωτική συμπεριφορά της εταιρείας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X