Οι τεμενάδες του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς στον Ερντογάν (vids&pics)

Επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποίησε ο Ερντογάν επικεφαλής κλιμακίου Τούρκων επιχειρηματιών, όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των τουρκικών επενδύσεων στην βαλκανική χώρα.

«Η Σερβία ήταν από τις πρώτες χώρες που καταδίκασε το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία και στάθηκε στο πλευρό του προέδρου Ερντογάν. Πιστεύουμε ότι μόνο ο λαός, με ελεύθερές εκλογές, μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον του και όχι κάποιοι άλλοι με την χρήση βίας ή τη στήριξη ξένου παράγοντα» επισήμανε ο Αλ. Βούτσιτς.

Το Νόβι Πάζαρ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντζάκ στη νοτιοανατολική Σερβία, επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Άγκυρα θα χρηματοδοτήσει έργα ανακαίνισης του οδικού δικτύου του Σαντζάκ και θα συμμετάσχει στην κατασκευή αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει την περιοχή με το Βελιγράδι και το Σαράγιεβο.

Κατά την επίσκεψή του στο Νόβι Παζάρ στην περιοχή Raska της Σερβίας, -που ήταν διοικητική διαίρεση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- μαζί με τον Βούτσιτς έτυχε θερμής υποδοχής από μουσουλμάνους που ανέμιζαν τουρκικές σημαίες και φώναζαν «Αλλάχ ου Άκμπαρ» (Αλλάχ ο Ύψιστος), ενώ κρατούσαν πανό με την επιγραφή «Καλώς ήλθες σουλτάνε».

Μόνο τεμενάδες δεν του έκαναν οι Σέρβοι τον Ερντογάν.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σερβίας, γνωστός για την αγάπη του για το τραγούδι, άρπαξε το μικρόφωνο στη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε, ο Σέρβος πρόεδρος, και τραγούδησε στα τουρκικά για τον «Σουλτάνο-Ερντογάν».
Το τραγούδι, σύμφωνα με το Sputnik, ήταν το Osman Aga, ένα τραγούδι που ο ρυθμός του οποίου είναι γνωστός στα Βαλκάνια.
Στο άκουσμα του τραγουδιού στη μητρική γλώσσα του Ερντογάν, ο «Σουλτάνος» ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
  •  Δείτε το βίντεο από το Sputnik Türkiye‏ 

  •  Οι στίχοι του παραδοσιακού τραγουδιού
Ήθελα να `ρθω να σ’ εύρω,
μ’ έπιασε ψιλή βροχή, Οσμάν Αγά-Ας ερχόσουνε να μ’ εύρεις,
κι ας γενούσουνε παπί, Οσμάν Αγά-Βρήκα ρούχα να σ’ αλλάξω,
πάπλωμα να κοιμηθείς, Οσμάν Αγά-Αγκαλιά να σε ζεστάνει
και γλυκά να ονειρευτείς, Οσμάν Αγά-Σαν πεθάνω στα καράβια
ρίχτε με μεσ’ στο γιαλό, Οσμάν Αγά

  • Δείτε το βίντεο και από το RTS 

 

(Πηγή φωτογραφιών novosti-Vesti- )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ