Διεθνή

Τεράστια η ζημιά στη Βρετανία από το Brexit

Τεράστια η ζημιά στη Βρετανία από το Brexit
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία έχει ήδη αρχίσει να πληρώνει ακριβά το Brexit, τουλάχιστον στην τραπεζικό τομέα. Σύμφωνα με τους ειδικούς έχει ήδη χάσει περιουσιακά στοιχεία 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και περισσότερες από 7.500 θέσεις εργασίας.

Το πρόβλημα διαρκώς διογκώνεται και το Σίτι του Λονδίνου εξασθενίζει και ενισχύεται η Φραγκφούρτη, η οποία γίνεται το νέο μεγάλο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης.

Τελευταία απώλεια για τη Βρετανία άλλα 216 δισεκατομμύρια δολάρια που η αμερικανική τράπεζα JP Morgan Chase μετέφερε από το Λονδίνο στη Φραγκφούρτη. Είχε προηγηθεί πέρυσι μία μεταφορά άλλων 244 δισ. δολαρίων.

Την κίνηση της JP Morgan ακολουθούν και άλλες αμερικανικές τράπεζες, εμπορικές και επενδυτικές, οι οποίες με τις ενέργειές τους προσαρμόζονται στη νέα κατάσταση που δημιουργείται στην Ευρώπη ύστερα από το Brexit.

Η αμερικανική τράπεζα θα συνεχίσει να μεταφέρει και άλλα περιουσιακά στοιχεία από το Σίτι στη Φραγκφούρτη και σύμφωνα με το Bloomberg σκοπεύει να ολοκληρώσει την μεταφορά των περιουσιακών της στοιχείων στη Γερμανία ως το τέλος του 202,ενώ την ακολουθούν οι  Goldman Sachs Group Inc., Citigroup Inc., UBS Group AG και Standard Chartered Plc,
που σημαίνει ότι η οικονομική αιμορραγία για το Λονδίνο παίρνει τεράστια χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X