Fragilemag

Μην χάσετε «Το μυστήριο του κυρίου Πικ» στο ertflix

Μην χάσετε «Το μυστήριο του κυρίου Πικ» στο ertflix
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
του Παύλου Κάγιου //
Δείτε: «Το μυστήριο του κυρίου Πικ» ελεύθερα στο netflix. Γαλλική σινεφινέτσα με ανατροπή και ειρωνική διάθεση περί δημιουργίας και δημιουργού από τον σκηνοθέτη Ρεμί Μπεζανσόν (Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα) που μεταφέρει στο σινεμά το ομότιτλο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Νταβίντ Φενκινός.
Το στόρι ξετυλίγεται σε μία περίεργη βιβλιοθήκη στην καρδιά της Βρετάνης, στη… «Βιβλιοθήκη των Απορριφθέντων Βιβλίων», όπου μία νεαρή εκδότρια ανακαλύπτει ένα εκπληκτικό χειρόγραφο που αποφασίζει αμέσως να εκδώσει, το μυθιστόρημα γίνεται μπεστ-σέλερ, αλλά ο συγγραφέας του, ο Ανρί Πικ, ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας, που πέθανε πριν από δύο χρόνια, δεν θα μπορούσε να είχε γράψει τίποτε άλλο πέρα από τη λίστα με τα ψώνια, σύμφωνα με τη χήρα του.
Ένας κριτικός λογοτεχνίας, πεπεισμένος ότι πρόκειται για απάτη, αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση, με την απρόσμενη βοήθεια της κόρης του αινιγματικού Ανρί Πικ…

Στην ταινία πρωταγωνιστούν δυο αγαπημένοι ηθοποιοί του γαλλικού κινηματογράφου (Φαμπρίς Λουκινί, Καμίγ Κοτέν) και ο σκηνοθέτης μάς ταξιδεύει στους κύκλους της γαλλικής λογοτεχνίας, αλλά και στην απαράμιλλης ομορφιάς γαλλική επαρχία. Σ’ έναν δεύτερο ρόλο και η Χάνα Σιγκούλα, η μούσα του Φασμπίντερ.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X