Τα θαύματα του photoshop: Δείτε πως μεταμορφώνονται διάσημες γυναίκες

Απίστευτες γυναικάρες χωρίς ατέλειες. Τέλεια πρόσωπα, κορμιά αλαβάστρινα, ούτε κόκκος κυτταρίτιδας, ούτε κάποιο σημάδι. Ο ορισμός της ομορφιάς και της τελειότητας.

Αντρες μα κορμιά καλογυμνασμένα, μυς που απαιτεί η περίσταση και η ανάγκη της φωτογράφησης.

Το ιδανικό πρότυπο της γυναίκας και του άντρα στα μάτια μας και μία ζήλια να φουντώνει μέσα μας.

Θέλεις να γίνεις όπως η σούπερ κούκλα Εμιλυ Ραταϊκόφσκι; Μπορείς. Δεν σου χρειάζεται τίποτα περισσότερο από έναν μαέστρο του photoshop και τσουπ σε λίγη ώρα είσαι το πρότυπο ομορφιάς, που βλέπεις στις σελίδες των περιοδικών, στις διαφημίσεις μόδας.

Κορμιά «φέτες», πλούσια μαλλιά, αλαβάστρινο πρόσωπο. Αυτά είναι μόνο μερικά από αυτά που βλέπουμε στα περιοδικά και τις διαφημίσεις μόδας.

Τα μυστικά της μεταμόρφωσης γυναικών και αντρών τα αποκαλύπτει Αυστραλός επαγγελματίας στην Sydney Morning Herald.

Ο μάγος του photoshop αποκάλυψε πολλά με όρο την ανωνυμία του. Μιλά ανοικτά για όσα του ζητούν να κάνει. Εχει συνεργαστεί, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα iefimerida.gr, με κορυφαίους οίκους και εταιρείες, όπως Gucci, Zara και Louis Vuitton.

«Πολλές φορές θα υπάρξουν δύο καλές λήψεις και ο πελάτης μπορεί να πει “μου αρέσει από αυτή το κεφάλι και από αυτή το σώμα”, οπότε καταλήγει σε ένα ένα Φρανκεστάιν», αναφέρει χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα, όπως προσθέτει, είναι μια πλήρης παραμόρφωση του μοντέλου αλλά και του τι μπορεί πραγματικά να πετύχει το διαφημιζόμενο προϊόν.

Aποκάλυψε, μάλιστα, κάτι τραγελαφικό που συνέβη σε μια διαφήμιση για μια διεθνή εταιρεία μαλλιών. Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, τα μαλλιά του μοντέλου φωτογραφήθηκαν κολλημένα σε ένα χαρτόνι και στη συνέχεια πέντε μέρη από τα μαλλιά της ξεχωριστά σε ένα τραπέζι. Αυτό που χρειάστηκε να κάνει ήταν να ενώσει ψηφιακά τα κομμάτια στην τελική εικόνα, κάνοντας το λουκ του μοντέλου να δείχνει πιο πυκνό.

Παράλληλα, ο επαγγελματίας σημειώνει πως του έχουν ζητήσει να κάνει μοντέλα να φαίνονται πιο παχιά, κάτι που ονομάζεται «αντίστροφο ρετουσάρισμα». Και υποστηρίζει πως αυτό είναι σχεδόν χειρότερο από το να αδυνατίζει ένα μοντέλο, καθώς η εικόνα είναι δείχνει πως μπορείς να είσαι σε ένα μη κανονικό βάρος αλλά να παραμένεις υγιής.

«Στην πραγματικότητα οι φωτογραφίες είναι τόσο απομακρυσμένες από τη αλήθεια. Ακόμη και τα μοντέλα δεν μπορούν την εικόνα τους καθώς είναι πολύ πειραγμένη», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αυτές οι διαφημίσεις δίνουν στον καταναλωτή μη ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο για το τι μπορεί να κάνει ένα προϊόν, όσο και για την τελειότητα που μπορούν να φτάσουν.

Δεν είναι, όμως, ο μόνος που μιλά για το τι συμβαίνει πίσω από τις διαφημίσεις και τις φωτογραφίσεις.

Ενας άλλος επαγγελματίας που επεξεργάζεται φωτογραφίες ισχυρίστηκε στο Buzzfeed ότι «το 100% αυτού που βλέπουμε στα περιοδικά έχει υποστεί επεξεργασία».

«Αφαιρώ φλέβες, φακίδες, σακούλες κάτω από τα μάτια όλη την ώρα. Συχνά γίνεται αφαίρεση τριχών από το σώμα, λεύκανση δοντιών, λείανση των επιγονατίδων και των φλεβών στα χέρια», λέει.

Οπως ο Αυστραλός μάγος έτσι και αυτός, δήλωσε πως συχνά καλείται να «παχύνει» ένα μοντέλο για να μην φαίνονται τα κόκαλα που προεξέχουν.

Η κατάσταση, ωστόσο, φαίνεται πως αλλάζει, καθώς ηθοποιοί και μοντέλα καταγγέλλουν το υπερβολικό ρετουσάρισμα που τις αλλοιώνει, υποστηρίζοντας πως αυτό που παρουσιάζεται δεν είναι το σώμα τους, το οποίο και αγαπούν. Η ηθοποιός Zendaya και η Εμιλι Ραταικόφσκι έχουν μιλήσει ανοικτά γι’ αυτό.

Η δεύτερη έκανε ειδική αναφορά στο στήθος της το οποίο είναι πληθωρικό και της το μικραίνουν για να ταιριάζει στην εικόνα που θέλουν να προβάλουν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ