Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Εντός Μαρτίου ο εμβολιασμός για ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου

Θεμιστοκλέους: Εντός Μαρτίου ο εμβολιασμός για ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εντός Μαρτίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου (ομάδα Α), δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τησημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid-19.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 70-74 ετών και στη συνέχεια η ομάδα 65-69 ετών. Υπολογίζεται ότι έως τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι τη Δευτέρα έγιναν 30 χιλιάδες εμβολιασμοί, με τον συνολικό αριθμό εμβολιασμών να ξεπερνά το 1.120.000 και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα να αγγίζει το 7,12%.

Σημείωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τη διενέργεια εμβολιασμού για όλον τον πληθυσμό με το εμβόλιο της AstraZeneca. Τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή στηρίζεται στη δημοσίευση επιστημονικών δεδομένων και θα βοηθήσει σημαντικά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, “θα αμβλύνει τις δυσκολίες που έχουμε στην ανάπτυξη δύο παράλληλων συστημάτων, ειδικά στη νησιωτική χώρα και στις απομακρυσμένες περιοχές και μέσα στο επόμενο 20ημερο θα επιτευχθεί η ενοποίηση των δύο συστημάτων, έτσι ώστε να έχουμε κάλυψη πλέον για όλες τις ηλικίες σε όλες τις περιοχές της χώρας”.

Θεοδωρίδου: Και στους άνω των 65 θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X