Θέμα

Θεοφάνεια: Εορτασμός… νταηλίκι από την Εκκλησία! Μια κυβέρνηση «όμηρος» παραδόθηκε αμαχητί

Θεοφάνεια: Εορτασμός… νταηλίκι από την Εκκλησία! Μια κυβέρνηση «όμηρος» παραδόθηκε αμαχητί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολα χωνεύονται τα όσα συμβαίνουν από το πρωί της Τετάρτης, 06.01.2021, ανήμερα τα Θεοφάνεια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση αποφάσισε οι Εκκλησίες να είναι κλειστές σήμερα. Όμως είναι ανοιχτές. Κι έξω από τους ναούς σχηματίζονται ουρές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα μέτρα προστασίας πάνω περίπατο.

Όλα αυτά ούτε τρεις μήνες μετά τα όσα έγιναν ανήμερα του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, όπου ξανά τα μέτρα δεν τηρήθηκαν, ο κορονοϊός εξαπλώθηκε αστραπιαία, τα θύματα αυξήθηκαν κατακόρυφα και η κυβέρνηση –καθ’ ομολογία του Άδωνι Γεωργιάδη χθες– είχε ΕΠΙΛΕΞΕΙ να μην ακούσει τους ειδικούς που ζητούσαν κλειστές Εκκλησίες!

Απασφάλισε ο Τσίπρας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις εκκλησίες! «Κωμικοί»!

Τι γίνεται λοιπόν σήμερα; Η Εκκλησία γιορτάζει τα Θεοφάνεια “με το έτσι θέλω” και η κυβέρνηση μοιάζει να… κοιτά από μακριά, άτολμη, άνευρη και χωρίς καμία διάθεση να δείξει πυγμή και να εφαρμόσει τους κανόνες που η ίδια επέβαλε!

Βέβαια, αν οι ουρές που βλέπουμε σήμερα σχηματίζονταν σε καμιά… πλατεία από νέους, η κυβέρνηση θα ήταν στα κάγκελα και θα κουνούσε το δάχτυλο παπαγαλίζοντας το αφήγημα της ατομικής ευθύνης.

Αν οι ουρές ήταν έξω από κανένα… περίπτερο; Απαπαπα. Εκεί να δείτε τι θα γινόταν.

Σήμερα όμως οι ουρές είναι στις Εκκλησίες. Και δεν κουνιέται φύλλο. Οι ιερείς αγνοούν επιδεικτικά την κυβέρνηση και όλα… μέλι – γάλα.

Θα αναλάβει κανένας την ευθύνη;

Το θέμα εδώ δεν είναι καν πολιτικό. Όλοι ξέρουμε γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δέχεται να εξευτελίζεται κατ’ αυτό τον τρόπο σήμερα και ο λόγος δεν είναι άλλος φυσικά από τα «ψηφαλάκια». Δε γίνεται δα μια δεξιά, συντηρητική κυβέρνηση να πάει κόντρα στην Εκκλησία.

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές και ένταση! Άτομα έριξαν το σταυρό (video)

Το θέμα είναι δημόσιας υγείας. Γιατί υπάρχουν φόβοι πως τις σημερινές εικόνες θα τις πληρώσουμε με μεγαλύτερη έξαρση του ιού. Ποιος θα λογοδοτήσει τότε; Ποιος θα πάρει την ευθύνη;

Θεοφάνεια: Δείτε τις εικόνες έξω από τον Άγιο Δημήτριο, στο Μπραχάμι

Θεοφάνεια

Φωτογραφία: Eurokinissi

Θεοφάνεια

Φωτογραφία: Eurokinissi

Φωτογραφία: Eurokinissi

Θεοφάνεια

Φωτογραφία: Eurokinissi

Φωτογραφία: Eurokinissi

Φωτογραφία: Eurokinissi

Θεοφάνεια: Κοσμοσυρροή στη Μητρόπολη Καλαμαριάς

Δεκάδες είναι τα άτομα που περιμένουν από νωρίς το πρωί έξω από τη Μητρόπολη Καλαμαριάς για να πάρουν τον αγιασμό.

Γώγος: «Αυτή την παρενέργεια είχα μετά το εμβόλιο»! Τι απαντά για το «άδειασμα» Μητσοτάκη από τον Άδωνι

Πολλοί από τους πιστούς που θέλουν να κοινωνήσουν περιμένουν έξω από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και η είσοδος τους επιτρέπεται μόνο αφότου αποχωρήσουν από το ναό κάποιοι άλλοι.

Κατά την αναμονή ωστόσο οι αποστάσεις ασφαλείας και εδώ σε μερικές περιπτώσεις δεν τηρούνται.

Θεοφάνεια: Ιερέας βγήκε στην πόρτα για να δώσει Θεία Κοινωνία!

Κάποιοι συνεχίζουν να εφαρμόζουν τα δικά τους μέτρα, όπως δείχνουν και οι εικόνες από την Πάτρα.

Εφιαλτική πρόβλεψη Γκάγκα: «Την άνοιξη θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε»

Κι αυτό γιατί όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, ο Ιεράς της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα, μετά τη Θεία Λειτουργία προσέφερε τη Θεία Κοινωνία στους πιστούς στην είσοδο του Ναού.

Όπως λέγεται ο σκοπός ήταν να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο εσωτερικό του Ναού, ωστόσο δεν μπορεί να σημειωθεί πως αυτό είναι κάτι που απαγορεύεται καθώς μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο συνωστισμό.

Δείτε την εικόνα του tempo24.news

Θεοφάνεια: Αστυνομικός έβγαλε τη μάσκα για να φιλήσει τον ιερέα!

Από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης έχουν συγκεντρωθεί πιστοί έξω από τις εκκλησίες για τον αγιασμό. Ο κόσμος φαίνεται να τηρεί τα μέτρα, αν και σε πολλές περιοχές παρατηρείται… κοσμοσυρροή.

Θεοφάνεια: «Πυροβολεί» την κυβέρνηση ο Βατόπουλος! «Δεν τέθηκε στην επιτροπή»

Οι πιστοί πηγαίνουν να ανάψουν ένα κερί ή κάθονται για λίγα λεπτά μέσα και μετά φεύγουν. Στον Αγιο Πολύκαρπο Θεσσαλονίκης, μετά την τέλεση της Λειτουργίας, ένας ιερέας βγήκε έξω από το ναό και προχώρησε σε αγιασμό των αστυνομικών.

Μία, αρχικά, ωραία στιγμή, στη συνέχεια, όμως, μια αστυνομικός κατέβασε τη μάσκα της, προκειμένου να φιλήσει το χέρι του ιερέα, εικόνα που σχολιάστηκε αρνητικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X