Οικονομία

Θετική διάθεση στις ασιατικές αγορές

Θετική διάθεση στις ασιατικές αγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τη σκυτάλη των κερδών από την Wall Street παίρνουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, βρίσκοντας στήριξη στο βελτιωμένο επενδυτικό αίσθημα για τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στην Αυστραλία, ο ASX200 σημείωσε άνοδο 0,30%, με θετικούς πρωταγωνιστές τον κλάδο ενέργειας και των κλάδο πρώτων υλών.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κερδίζει 1,3%, με τη μετοχή της Samsung στο +1,18%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,48%. Στην κινεζική ενδοχώρα, ο Shanghai Composite κινείται με άνοδο 0,12%, ενώ ο Shenzhen Component κερδίζει 0,25%.

Το ιαπωνικό χρηματιστήριο είναι κλειστό λόγω εθνικής αργίας.

Τα κέρδη στην Ασία έρχονται μετά από μια θετική συνεδρίαση στην Wall Street στην οποία ο S&P 500 έκλεισε πάνω από τις 3.000 μονάδες για πρώτη φορά από τις 18 Σεπτεμβρίου.

“Τη θετική διάθεση αναζωπύρωσαν τα σχόλια του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου του Trump, Larry Kudlow ο οποίος είπε ότι, παρότι εξαρτάται από τον Trump, υπάρχει πιθανότητα οι ΗΠΑ να μην προχωρήσουν στην επιβολή των δασμών που έχουν εξαγγείλει για τον Δεκέμβριο εάν οι διαπραγματεύσεις εξελιχθούν καλά”, εξηγεί ο Ray Attrill, επικεφαλής συναλλαγματικής στρατηγικής της National Australia Bank.

Στο μεταξύ, ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Λε Γιουτσένγκ δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που διεξάγουν για το εμπόριο, προσθέτοντας πως όσο τα δύο μέρη αντιμετωπίζουν με σεβασμό το ένα το άλλο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί.

Ο Trump και ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping αναμένεται να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στη Χιλή στα μέσα Νοεμβρίου, όπου αρκετοί περιμένουν να υπογραφεί μια μερική εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X