Οικονομία

Θετικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές

Θετικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη σημειώνουν σήμερα, Παρασκευή 20.09.2019, οι ασιατικές αγορές μετά τις καθησυχαστικές κινήσεις των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη τις προηγούμενες ημέρες και την επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας.

Οι συνομιλίες διεξάγονται στην Ουάσινγκτον με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος μετά το αδιέξοδο των προηγούμενων μηνών προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για συζητήσεις υψηλού επιπέδου τον Οκτώβριο. Το Reuters μετέδωσε ότι οι συνομιλίες, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα, εστιάζουν κυρίως σε αγροτικά θέματα, ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και την αναγκαστική μεταβίβαση τεχνολογίας.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Michael Pillsbury σε συνέντευξη στην South China Morning Post προειδοποίησε πάντως ότι εάν δεν επιτευχθεί σύντομα μια εμπορική συμφωνία οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα στο 50% ή ακόμα και στο 100%.

Εποχικό επίδομα έως 1.016 ευρώ φέτος! Προσοχή στην προθεσμία για την αίτηση!

Στο μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε το βασικό επιτόκιο στα δάνεια ενός έτους από το 4,25% στο 4,20%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αυτό ακολουθεί την απόφαση της αμερικανικής Federal Reserve την Τετάρτη να μειώσει κατά 25 μονάδες βάσης τα επιτόκια της για δεύτερη διαδοχική φορά σε διάστημα δύο μηνών, στο 1,75% με 2%. Από την πλευρά τους, οι κεντρικές τράπεζες της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου διατήρησαν αμετάβλητη την πολιτική τους χθες, προειδοποιώντας ωστόσο για τους κινδύνους από την παγκόσμια αβεβαιότητα.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει μικρά κέρδη 0,14% στις 22.073,83 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει οριακά κέρδη 0,02%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,2% και ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη σημειώνουν μικρά κέρδη 0,3% και 0,04% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX κερδίζει 0,3%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X