Θέμα

Θωμαΐδης: «Καμπανάκι» για τα λύματα στην Αττική! Καμία μείωση στο ιικό φορτίο

Θωμαΐδης: «Καμπανάκι» για τα λύματα στην Αττική! Καμία μείωση στο ιικό φορτίο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το ιικό φορτίο, όπως σημείωσε, δεν παρουσιάζει καμία σημαντική μείωση, παραμένοντας στα ίδια υψηλά επίπεδα που βρίσκονταν και τον Ιανουάριο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (2/3), ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι τα νεότερα στοιχεία από τα λύματα δεν δείχνουν καμία μείωση στο ιικό φορτίο. Τα στοιχεία αυτά, όπως εξήγησε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας, προέκυψαν το βράδυ της Δευτέρας (1/3) και αφορούν μέχρι και την Κυριακή.

Παγώνη: «Δε γίνεται lockdown μετά τις 15 Μαρτίου»!

«Δυστυχώς το ιικό φορτίο της προηγούμενης εβδομάδας, ο μέσος όρος είναι ίδιος στατιστικά με την προηγούμενη, καμία μείωση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαΐδης. Εξήγησε δε ότι η αύξηση που είχε ανακοινωθεί τέλη Ιανουαρίου και ήταν περί το 200% και ένα μήνα μετά η μείωση υπολογίζεται να είναι της τάξης του -20%, ποσοστό που δεν θεωρείται σημαντικό.

«Δεν φαίνεται καμία σημαντική μείωση του ιικού φορτίου όλο αυτό το διάστημα αυτό είναι το συμπέρασμα όλου αυτού του μήνα» σημείωσε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη αν τα τεστ είναι αυξημένα και αποτυπώνουν ορθά την κατάσταση θα βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και χρειάζεται οπωσδήποτε επανεξέταση του μείγματος των μέτρων διότι αυτή την εποχή είναι αυξημένη η μετάδοση καθώς διαχρονικά είναι και η περίοδος που παρατηρούμε αύξηση των ιώσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X