Θέμα

Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση Ταραντίλη

Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση Ταραντίλη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τελικά ήταν κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη ή δεν ήταν; Μπορεί, λίγο μετά το μεσημέρι με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό να ανακοίνωσε ότι αποχωρεί για «οικογενειακούς λόγους, στην πραγματικότητα όμως ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος, άντεξε ελάχιστο χρονικό διάστημα στο κυβερνητικό σχήμα, με τη συστηματική υπονόμευσή του από τους κομματικούς μηχανισμούς, αλλά και τη συστηματική υπονόμευσή του στην υπόθεση Μενδώνη.

Κοινώς, είχε «τσίπα» o Χρήστος Ταραντίλης και  γι’ αυτό παραιτήθηκε λόγω του αδειάσματος του πρωθυπουργού και των υπολοίπων του κυβερνητικού επιτελείου στην υπόθεση Λιγνάδη.

Βέβαια, κυβερνητικά στελέχη τον αποδομούν, λέγοντας ότι αποπέμφθηκε επειδή είχε παράπονα το Μαξίμου, για το έργο του, και ότι η επιλογή του πρωθυπουργού να ορίσει τον Χρήστο Ταραντίλη στην νευραλγική θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν του βγήκε. Άλλωστε, ήταν ένα πρόσωπο που προέρχονταν από τον Ακαδημαϊκό χώρο και δεν ήταν «επαγγελματίας» πολιτικός, ενώ οι σχέσεις του με τους δημοσιογράφους ήταν τυπικές, αναφέρουν.

Η απειρία του… στην διαχείριση κρίσεων βγήκε στην επιφάνεια με την υπόθεση Λιγνάδη.

Η αμηχανία που υπήρξε στις απαντήσεις του (δεν μπορούσε να καλύψει τις καταστάσεις) ήταν εμφανέστατη όπως και η δικαιολογία περί παραίτησης του σκηνοθέτη για «προσωπικούς λόγους», που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Είναι ενδεικτικό λένε πως την ημέρα που η κυβέρνηση στήριξε την Λίνα Μενδώνη, και είχε ανακοινωθεί πως την ενημέρωση στο μπρίφινγκ θα την κάνει ο Χρήστος Ταραντίλης, την τελευταία στιγμή άλλαξε και την πραγματοποίησε η Αριστοτελία Πελώνη. Δεν ήταν γιατί δεν ήθελε ο ίδιος, αλλά γιατί δεν ήθελε το Μαξίμου .

Άλλωστε, γιατί ο Χρήστος Ταραντίλης με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook πριν λίγο, αναγκάστηκε να ξεκαθαρίσει ότι η παραίτησή του δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους…

Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι… πολλά 24ωρα πριν είχε διαπιστωθεί στο Μαξίμου, όπως και σε όλους μας, πως δύο βασικοί παράγοντες προκαλούσαν αποσταθεροποιητικές δυναμικές στην αποτελεσματικότητα του.

  • Πρώτον, η υπόθεση Μενδώνη–Λιγνάδη
  • Δεύτερον, η δραματική εξέλιξη της υπόθεσης Κουφοντίνα

Παρά το γεγονός ότι έφεραν τον Θόδωρο Λιβάνιο για να αναλάβει τα μέσα ενημέρωσης, εντούτοις τα επικοινωνιακά αποτέλεσμα δεν ήταν τα επιθυμητά, και αρχίζουν τώρα να ξαναβλέπουν τον κατάλογο με τα υποψήφια ονόματα και αυτή την φορά θα προσεγγίσουν πρόσωπα από τον χώρο της δημοσιογραφίας…

Ελένη Νιζάμη

ΣΥΡΙΖΑ για Ταραντίλη: Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία της Μενδώνη του αξίζουν συγχαρητήρια

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X