Τι σημαίνει η διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα-Τί μηνύματα στέλνει ο Κυριάκος

Ο eretikos.gr στη στήλη Παρασκήνιο επανειλημμένα σας έχει ενημερώσει για τον ¨πόλεμο¨ ομάδων και μηχανισμών, που μαίνεται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ενόψει του συνεδρίου.

Οι μεγάλοι αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι Καραμανλικοί και ο μηχανισμός της Ντόρας Μπακογιάνη, ενώ εσχάτως και ο Αντώνης Σαμαράς και ο μηχανισμός του επιδιώκουν σιγά-σιγά την ολική επαναφορά του.

Ο πιο σκληρός αντίπαλος του Κυριάκου, όσο κι΄ αν παραξενεύει τους μη γνωρίζοντες τα εσωτερικά και την ανθρωπογεωγραφία της Νέας Δημοκρατίας, είναι η αδερφή του Ντόρα Μακογιάννη. Κι΄ αυτό για δύο λόγους.

Ο ένας έχει σχέση με τον γιό της Κώστα Μπακογιάννη, τον οποίο η Ντόρα επιθυμεί να δει στην κεντρική σκηνή, παρότι Νεοδημοκρατικές γλώσσες λένε πως ο ίδιος δεν έχει και τόση μεγάλη επιθυμία (στις εκτιμήσεις αυτές δεν έχει ληφθεί υπόψη ο ρόλος της Σίας Κοσιώνη, παράγοντας ο οποίος μπορεί να αλλάξει τις επιλογές του Κώστα Μπακογιάννη, όπως λένε γνωρίζοντες το Νεοδημοκρατικό παρασκήνιο).

Ο δεύτερος λόγος είναι, όπως λένε άσπονδοι φίλοι της Ντόρας, πως δεν έχει ακόμα χωνέψει και αποδεχτεί ότι δεν θα γίνει η πρώτη γυναίκα εκλεγμένη πρωθυπουργός ή ακόμα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με ψυχολογικούς όρους είναι ένα απωθημένο, που δεν το έχει ακόμα ξεπεράσει και σε πολύ μεγάλο βαθμό καθοδηγεί τις επιλογές και τις πράξεις της.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τις προαναφερόμενες διεργασίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει μηνύματα με πράξεις, όπως η διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα ( οι φήμες κάνουν λόγο πως βρίσκονται στο στόχαστρο αρκετοί παλαιοί βουλευτές, όπως δείχνει και η περίπτωση Τραγάκη) ή η διαγραφή από το κόμμα του Βασίλη Πολυμερόπουλου ο οποίος ανήκε στο περιβάλλον της Ντόρας.

Ο ίδιος αδυνατώντας να ελέγξει τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας (ελέγχεται από Καραμανλικούς, Σαμαρά και Ντόρα), επιχειρεί να τον υπερφαλαγγίσει με το άνοιγμα στην κοινωνία και την επιλογή στελεχών και συμβούλων από την κοινωνία και με διαγραφές όσων δίνουν αφορμές, πράγμα που θα κάνει και στο μέλλον με όσους εκδηλώσουν συμπεριφορές που ο Κυριάκος κρίνει που δεν συνάδουν με την κεντρική στρατηγική και τις επιλογές του.

Οι επιτιθέμενοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρούν ότι ο αδύναμος κρίκος του στον κομματικό μηχανισμό, αλλά και στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης και προσπαθούν να πλήξουν τον Κυριάκο, εξουδετερώνοντας τον Αδωνι.

Η εξίσωση συμπληρώνεται, αν στο κάδρο βάλετε και τον Βορίδη, ο οποίος δεν φαίνεται να είναι ευχαριστημένος από το ρόλο του, πράγμα που ενδεχομένως τον οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις ως προς το ρόλο του και τη σημασία της παραμονής στη Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ