Τιμή στην ηρωική Αδελφή Νοσηλεύτρια του έπους του ’40

Εορταστική εκδήλωση για τα 140 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη χώρα μας (1877-2017) και τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την λειτουργία του Περιφερειακού Τμήματος Δράμας οργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Η εορταστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, στις 6:30 μ.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (αμφιθέατρο 2ου ορόφου).

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Σπυρίδωνας Τσαρτσίδης, εκπαιδευτικός, συλλέκτης, ιστορικός ερευνητής και Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου «Μιχάλη Τσαρτσίδη» με θέμα: «Οι Νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το έπος του ΄40».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πρόσφερε μεγάλο εθνικό έργο και θυσίασε χιλιάδες των εθελοντών του δίπλα στους τραυματίες στα νοσοκομεία και το μέτωπο. Η Αδελφή Νοσηλεύτρια πρωταγωνίστησε με τη δράση και την αυτοθυσία της και έγινε σύμβολο της νεώτερης ιστορίας μας. Η εικόνα της δίπλα στον τραυματία στρατιώτη εξακολουθεί να συγκινεί και να εμπνέει τις νεότερες γενεές.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις στολές που φορούσαν οι Αδελφές Νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς επίσης και αυθεντικές στρατιωτικές στολές και όπλα από τον πόλεμο του ΄40.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, του Δήμου Δράμας, του Στρατού. Τιμητική διάκριση θα δοθεί επίσης στον Ερυθροσταυρίτη κ. Στράτο Εγγλέζο, ο οποίος έχει ξεπεράσει τα 60 χρόνια προσφοράς στο Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών και σήμερα είναι Πρόεδρος του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Περιστερίου. Τέλος, θα τιμηθούν πρόσωπα που με τις χορηγίες και το έργο τους στηρίζουν το έργο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Δράμας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 140 χρόνων θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου με τίτλο «Εικόνες και Μνήμες μέσα από τα αρχεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού». (Ώρες λειτουργίας από 8:00 π.μ. έως 3:00 μ.μ.).

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και τη Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. του Δήμου Δράμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ