Οικονομία

Το… αδιάθετο κρασί προβληματίζει τους Έλληνες οινοποιούς

Το… αδιάθετο κρασί προβληματίζει τους Έλληνες οινοποιούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γεμάτες κρασί έχουν παραμείνει οι δεξαμενές των Ελλήνων οινοποιών λόγω της κατακόρυφης πτώσης των πωλήσεων και των εξαγωγών κρασιού κατά την περίοδο της πανδημίας.

Το πρόβλημα μάλιστα γίνεται εντονότερο όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει ο φετινός τρύγος οπότε και απαιτείται να έχουν αδειάσει οι δεξαμενές ώστε να ξαναγεμίσουν.

«Είναι τεράστιο το θέμα για εμάς το κρασί που έχει μείνει αδιάθετο» λέει στο insider.gr o πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Γιώργος Σκούρας.

Προσθέτει επίσης πως ο κλάδος περιμένει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει, όπως έχει προαναγγείλει στον σχετικό νόμο αναφορικά με την απόσταξη κρίσης προκειμένου να μην υπάρχουν αποθέματα ενόψει του νέου τρύγου.

«Ποντάρουν» στον τουρισμό και την εστίαση για το κρασί

Το πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος του ελληνικού κρασιού από την πανδημία του κορονοϊού ήταν ισχυρό, με την πτώση του τζίρου το πρώτο διάστημα του lockdown να αγγίζει και το 90%.

Την ίδια περίοδο είχαν «παγώσει» και οι εξαγωγές λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν διεθνώς εξαιτίας της πανδημίας, ενώ από τα μέσα Μαΐου άρχισε να υπάρχει μία μικρή κινητικότητα στις παραγγελίες από το εξωτερικό.

Οι οινοποιοί όπως λέει ο κ. Σκούρας «ποντάρουν» πλέον στην άνοδο της κατανάλωσης στην εστίαση αλλά κυρίως στον τουρισμό, προκειμένου να υπάρξει μία σχετική ανάκαμψη.

Άλλωστε οι πωλήσεις του κλάδου σε ποσοστό που φτάνει το 80% εξαρτώνται από εκείνες που γίνονται στα εστιατόρια ενώ τα σούπερ μάρκετ και υπόλοιπα καταστήματα αποτελούν μικρή αγορά για τις επιχειρήσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X