Πολιτική

Το ανέκδοτο του Τσίπρα και ο ανασχηματισμός του Μητσοτάκη

Το ανέκδοτο του Τσίπρα και ο ανασχηματισμός του Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενα ανέκδοτο στη δευτερολογία που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, χρωμάτισε την αντιπαράθεσή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ηταν μία απάντηση σε όσα είχε πει ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, ο οποίος αντί να δώσει απαντήσεις για τη δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας των ανεπαρκών χειρισμών της κυβέρνησης του, επέλεξε να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα και να προσφέρει απόλυτη κάλυψη στον Γ. Γεραπετρίτη και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Αντί συγνώμης λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις προκλητικές δηλώσεις και τα πανηγύρια των στελεχών του είπε ότι «όσες ΜΕΘ και να έχουμε δε θα φτάνουνε» και τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάνατε μία αναφορά σε συναισθήματα. Μιλήσατε για υπερηφάνεια, για πανηγύρια υπουργών. Είμαστε πολύ θλιμμένοι, στεναχωρημένοι που συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους. Αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με σεμνότητα, ταπεινότητα, εγκράτεια, αυτοκριτική, όποτε είναι επιβεβλημένη, και διαρκή επιθυμία να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα καταθέσω ολόκληρη τη δήλωση του κ. Γεραπετρίτη. Είναι ανέντιμο και άδικο αυτό που κάνετε. Ο κ. Γεραπετρίτης είπε κάτι που έχω πει και εγώ» είπε ο πρωθυπουργός, σε πλήρη ταύτιση με τον υπουργό Επικρατείας της ΝΔ.

«Οι ΜΕΘ είναι η τελευταία γραμμή άμυνας και αν δεν προνοήσουμε ώστε να πνίξουμε την διασπορά του ιού με τα περιοριστικά μέτρα που έχουμε πάρει όσες ΜΕΘ και να έχουμε δε θα φτάνουν» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός .

Συνεχίζοντας τις προκλήσεις, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει πει «μία κουβέντα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων» και μάλιστα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ενθαρρύνει «τους πολίτες να κυκλοφορούν λιγότερο, να τηρούν τα μέτρα και να αποφεύγουν συναθροίσεις».

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

Στις αιτιάσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απάντησε με ένα ανέκδοτο, το οποίο σχετίζεται με τις «επιστολές» που λαμβάνει ο πρωθυπουργός κατά την ανάληψη των καθηκόντων και αποτελούν τον οδικό χάρτη κατά τη διαχείριση κρίσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: “Χρειάστηκε να μιλήσετε 20 λεπτά για να πείτε ουσιαστικά δύο πράγματα. Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του 2015 ως το 2019 και ο Πολάκης ως συνήθως για να καλύψετε τον κύριο Γεραπετρίτη. Θα μπορούσα να το κάνετε αυτό σε 2 λεπτά δεν χρειαζόταν 20 λεπτά”, για να συνεχίσει με ένα ανέκδοτο:

“Υπάρχει ένα γνωστό ανέκδοτο. Όταν φεύγει ένας πρωθυπουργός και αναλαμβάνει ένας άλλος, λέμε ότι βρίσκει στο γραφείο του τρεις επιστολές. Στην πρώτη λέει ρίξ τα στον προηγούμενο. Στη δεύτερη λέει ρίξ’ τα στον υπουργό. Και στην τρίτη λέει ξεκίνα να φτιάχνεις τις δικές σου”. Εσείς είστε ακόμα στο πρώτο στάδιο. Πολύ σύντομα θα φτάσετε στο δεύτερο και δεν φαντάζεστε πόσο γρήγορα θα φτάσετε στο τρίτο. Τώρα τα ρίχνετε στους προηγούμενους. Στον πρώτο ανασχηματισμό θα τα φορτώσετε στους υπουργούς σας”.

Ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από την αίθουσα απάντησε: “Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές κ. Τσίπρα. Ούτε ρούτερ δεν βρήκα στο Μαξίμου”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X